От х:

Днес в x:

Детето, пострадало в социален дом, е починало

10-годишната Александра, която падна от втория етаж на Дома за деца с умствена изостаналост в Берковица, е починала в МБАЛ-Монтана в неделя.
Инцидентът стана на 23 октомври. Момичето бе открито около 6.40 ч. сутринта в двора на дома от една от медицинските сестри. Полицейските екипи установиха, че детето е паднало от около 8 метра височина - от прозореца на стаята, в която е било настанено.

Александра бе транспортирана с черепно-мозъчна травма с кръвоизливи в болницата в Монтана. Претърпя три животоспасяващи операции, но изпадна в дълбока кома и лекарите не даваха никакви шансове за живота й.

Снощи момиченцето е починало в реанимацията на монтанската болница, съобщи врачанският в. "Конкурент".

"Кой точно е виновникът установява полицейското разследване”, каза директорът на регионалната социална служба в Монтана Стефка Александрова.

В дома, който е построен през 1959 г., живеят 40 възрастни и 5 деца с различни психични заболявания и умствена изостаналост. За тях се грижат 45 медицински работници и санитари. Според европейските изисквания настанените в социалното заведение не са под запрещение и на прозорците няма решетки.

Сега социалните работници усилено работят по извеждането на децата от дома в Берковица и настаняването им в други центрове. Сред тях е сестрата на Александра - Петя. Двете момичета са от многодетно семейство и са живеели в дома от 2 години. За този период никой от роднините им не ги е търсил.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ра
    ратник
    0 0
    00:02, 4 ное 2014
    Цялата шантава политика губи смисъл, когато умират деца.
Последни новини