От х:

Днес в x:

С панихида беше почетена паметта на загиналите военнослужещи

С панихида по повод Архангелова задушница беше почетена паметта на загиналите военнослужещи до Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища.

На събитието присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министърът на отбраната Велизар Шаламанов, генерал-майор Константин Попов, заместник-началник на отбраната, командирите на Сухопътните войски и Военновъздушните сили генерал-майор Андрей Боцев и генерал-майор Румен Радев, бивши военни министри, както и Димитър Главчев, заместник-председател на Народното събрание.

Паметта на загиналите военни беше почетена с поднасяне на венци от президента, от името на председателя на Народното събрание, от името на министър-председателя, от парламентарната група на БСП, от министрите на отбраната и вътрешните работи, от началника на отбраната, както и от посолствата на Русия и Сърбия.

На панихидата беше отбелязано, че е наш дълг християнски, морално и патриотично да почетем паметта на геройски загиналите военни, пожертвали живота си за защитата и свободата на отечеството.

Източник: http://www.novini.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини