От х:

Днес в x:

Съветниците не обсъдиха оставката на председателя си

Общинските съветници отказаха да обсъждат оставката на своя председател Дечко Петков. Подадената докладна от групата на ГЕРБ остана без последствия в пленарна зала. Вчера, при обсъждане на дневния ред на редовната сесия, Петков обясни, че не е нарушил по никакъв начин правилника на ОбС и обвиненията на колегите му са безпочвени.

Те поискаха оставката му защото не им е предоставил доклад от Агенция „Държавна финансова инспекция“, уличаващ общинския кмет Ангел Папазов внеправомерни действия с общинския бюджет. Петков обясни, че д-р Катя Попова, все още в качеството си на общински съветник, е поискала доклада от него преди да го е получил. След като този документ все пак е стигнал до господин Председателя, той изпратил запитване до АДФИ може ли да го предостави на съветниците и дали докладът съдържа поверителна информация. Веднага след като е получил разрешение, докладът е даден на заинтересованите общински съветници. Извършената проверка е по сигнал на общинските съветници на ГЕРБ– каза г-н Петков - и би било съвсем естествено отговорът да бъде изпратен до тях, а не до мен. Аз самият съм учуден, че тази кореспонденция не е адресирана до тях. Още повече, че констатираните нарушения на кмета са вече санкционирани, той е понесъл наказание за тях и това е известно на всички.

След тези разяснения, д-рТодор Бобев поиска думата и предложи точката за оставката на старейшината да отпадне от дневния ред на сесията. Със 17 гласа „за“ това негово предложение беше прието. Против гласуваха тримата съветници на ГЕРБ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    1_
    1_1414390549
    12 -2
    19:41, 31 окт 2014
    За какво е било това запитване АДФИ ? С какво Петков е по-различен от останалите общински съветници? С нищо . Щом АДФИ са го изпратили до него значи материала е достъпен и за останалите още повече ,че може да се прочете и в нета. Проста имитиране на компетентност и разтягане във времето .Доклада е даден веднага след като са му поискали главата , а не след като му е дадено разрешение за нещо за което то не му е било необходимо.
  • 2
    То
    тонрежисьор
    4 0
    20:36, 31 окт 2014
    Музикалното оформление днес включва класическа музика! Приятно слушане на това зашеметяващо парче: "Star Wars - Imperial March YouTube
  • 3
    Ле
    леля дора
    11 0
    23:28, 31 окт 2014
    г-н Тонрежисьор песента, която подхожда за случая е "Панайри " на Лили Иванова
    • То
      тонрежисьор
      4 0
      23:34, 31 окт 2014
      Приемам критиката, малка корекция: "запис от рождения ден на Вежди Рашидов на 14 декември 1996г." Истински ще се забавлявате с това видео. Приятно гледане!
  • 4
    То
    тонрежисьор
    4 -3
    00:24, 1 ное 2014
    И за лека нощ: "Българи-Изгледайте Това Видео и се Замислете"
    • 12
      123456_1414821489
      5 0
      07:55, 1 ное 2014
      Направо в десятката - винаги и единствено е само ЛИЧНОТО ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАНЕ. Но хората няма да ги търпят и няма да се примирят.
    • ВО
      в очакване наГодо
      2 -2
      08:10, 1 ное 2014
      Сериозно?! И кога да очакваме апокалипсиса?
  • 5
    Pa
    parv_net
    11 -8
    08:28, 1 ное 2014
    Ходя на сесии вече четвърта година. До сега там са идвали граждани само два -три пъти.КОгато се е обсъждал подлез под линията и когато се гласува оставката на д-р Маджаров. Не съм видяла някой да се интересува какво става в общински съвет, какви решения се взимат и по какъв начин. Затова лозунги от рода "Хората няма да ги търпят" са адски смешни. Още по- смешни са ми тези дето "сълзи леят цели литри", че всичко се решава на тъмно. Виж - друго си е докато си на топло у дома да хейтваш, скрит зад анонимността на интернет.
  • 6
    45
    456
    15 -1
    09:29, 1 ное 2014
    Кирякова е права. Не може глобални проблеми, касаещи Държавата, автоматично да се отнасят към общината. Общинският съвет е представен от изключително одухотворени и начетени лица. За измами дума не може да става, всичко е прозрачно. Самият факт, че целият град се събира на всяко едно публично събитие (панаирите например) означава, че липсват лишения сред гражданите. Бизнесът и работните места са стабилни, нашите деца са най-образовани, а болницата непрекъснато се подкрепя и за разлика от други общини като Девин, ние няма от какво да се оплачем. Над 90 милиона са усвоени по европейски програми и накъдето и да се обърнем се вижда положителната промяна в градската среда. А според мен реформите, за които постоянно се тръби (съдебна, пенсионна, здравеопазване), по-скоро ще ни навредят, отколкото да подобрят нещо в Първомай. Съгласна съм, че трябва да се спре с претенции от всякакъв характер. Слушайте г-жа Кирякова, тя от 4 години неотклонно следи събитията в града и най-добре знае кое е добро и кое не за всички нас.
    • Pa
      parv_net
      7 -9
      10:01, 1 ное 2014

      Аз не говоря, за да ме слушате. И сте смешни защото никой от вас не проявява интерес към технологията на взимане на решения, но после имте претенции... към мен. Аз няма да ви реша проблемите независимо дали пишете тук или не. И понеже очевидно ти е трудно четнето с разбиране, ще го кажа в прав текс: не вярвам някой от вас да направи нещо повече от това да плюе по мой адрес или по адрес на общинските съветници. За 4 години не видях някаква активност, за да повярвам, че хората "няма да ги търпят и няма да се примирят". Не че не ми се иска, но сте твърде мързеливи, твърде примирени, твърде страхливи. Не забраяйте да си движите пръстите по клавиатурата, иначе може да се схванете.



    • Мо
      мохамед
      4 -1
      21:44, 1 ное 2014
      фундаментален катаклизъм в глава с № 456,съпътстващ с деменция!!! А за ЖУРНАЛЕРИЩЕТО |don't wanna talk.A big thing or a small,the winner takes it all !!!!!!
    • 45
      456
      0 -3
      22:33, 1 ное 2014
      мохамеде, ша ти го река разбираемо: You haven't understood what I said. But I'm sure you'll be more careful in the future. I believe in your great potential. Bye for now!
    • До
      до първ.нет
      1 -1
      12:07, 2 ное 2014
      Не е вярно, че не сме направили нищо. На изборите се видя кого искаме и кого не. След една година,като резултат на нашата активност, сниманите няма да са тези.
    • Pa
      parv_net
      5 -2
      13:21, 2 ное 2014
      Дрън - дрън.Показали сте, че е по- лесно да се гласува с 9/9 отколкото с 14/2. Ако не бяха тези над 500 невалидни бюлетини резултатът между Попова и кмета щеше да е приблизително равен. И революциите не се правят по време на избори, а въпреки изборите. Както казах - по-лесно е да ме обвинявае мен, да ми слагате минусчета и да си седите пред компютрите отколкото да направите нещо реално. Не сме народ, а ... това не съм го казала аз. Ако го нямаше това място, на което да си изливате революционните идеи нямаше да знаете кой е председател на общински съвет, нямаше да знаете изобщо кой какво гласува и изобщо щяхте да си живуркате по същия начин....
  • 7
    1_
    1_1414390551
    5 -1
    13:50, 1 ное 2014
    Какъв бе смисъла, ако не някой да договори нови благинки за себе си,с нескопосания опит да извива ръце! Отчайваща политика - дребни страсти - дребни идеали.Непоклатимо статукво и никаква светлина в тунела.Жалки ,зависими управници.
  • 8
    На
    Найдьо
    6 -2
    22:11, 1 ное 2014
    То остана ли някой, дето да прояви активност. Младите забегнаха на запад, дъртите-я на горе, я на долу. Тези на средна възрат или не могат да изтрезнеят за да помислят, или са на апчета и си броят дните. Гробищата се разрастнаха, та чак града надминаха. Вчера си мислех: хубаво, да ги сменим тия, ама с кой. Пък и кой да го направи, като наляво-надясно се мотаят или ц*****, или склерози. Едните си чакат кебапчетата, а при другите няма никой "горе". Както е тръгнала, догодина на изборите дори и тез от снимката ще минават за интелигенция. Истината е, че одъртяваме и работата отива на зле.
    • Га
      Гайдоьо
      2 -1
      08:14, 2 ное 2014
      Ава Найдьо преди 25 лета да не би да беше стар и изкуфял ти и другите идиете та нищо не направихте. Нали въ знам как се омилквахте всички около властимащите някои намазаха други като тебе найдьо май не и сега кряскате. Никога никой нищо не е искал да промени защото всички сте креатури на комунизма. Сега като видяхте че грохнахте и се насирате в гащите взехте да ми говорите за младите и старите. България найдьо този път няма да пребъде щото комунисти като вас я съсипаха накрая от първомай и държавата ще останат само гробищата. Вместо едно време да сте мислили с тъпите кратуни сега се опитвате с изкуфелите, не става така найдьо затова всички рано или късно ще идем в гробето и никой няма да остане след нас и тебе найдьо ще изберем за кмет там.
  • 9
    На
    Найдьо
    4 0
    18:18, 2 ное 2014
    Тъй Гайдьо, тъй. Само за погребване народ останхме. Мерси ти за това да мъ прайте кмет след като съ спомина. Демагогия му викат. Те кат въ офъкат червиите, ша бъдете един електорат - дамо кокале. За нищо няма да ставате. Ам да земем да дадем пример на паромайци. Тия дето съ на фотото начи, да ги остаим да управляват до към 70-80 години, докато почнат да съ осират, па и след това. Да извъртим една пенсионна реформа. Да съ присъединят и другите видни хора, Теодорка да каже, тя постоянно ги снима. Бе не са много стока, те и ся съ осират, ама то само пенсии и цигане, сред тях са направо гении.
  • 10
    Lo
    Lovec
    0 0
    07:29, 6 ное 2014
    Ми кат го свалят този платен безделник агент Гошо,кво ша прай и морковите му не станаха като лука, кво ша го праи Даци пак трябва да го рани.
Последни новини