От х:

Днес в x:

Хасковско присъствие на Европейски форум в Неапол

Дамянова с член на екипа от Александрия, снимки: личен архив

Хасковско присъствие отбеляза в европейски форум за диалог психологът Красимира Дамянова. Тя е част от екипа на българската национална мрежа на Фондацията за междукултурен диалог “Ана Линд“.

Дамянова се завърна в четврътък от годишната среща на всички национални мрежа на Фондацията, която се проведе в Неапол.

На срещата са обсъдени новите програми за перида 2015-2017, по част от които ще бъдат обявени конкурсни процедури за партньорски и местни проекти на организациите, членове на националните мрежи, разказа Дамянова.

Финансиране се очаква за програмите:„Интеркултурно гражданско образование”, „Социално предприемачество за интеркултурен далог”, „Артистични ко- продукции за интеркултурен диалог”, ще има и специална програма за медии.

По време на тридневния форум са раздадени и традиционните награди на Фондация „Ана Линд“, създадена от ЕС на името на шведския външен министъ, радетел за диалога - убита в супермаркет.

Награждаването на флота на ИталияТази година наградата спечели театрално студио от Бейрут, което работи на терен, включително сред бежанските лагери на палестинци.

На заключителното събитие са раздадени и награди за мир и междукултурен диалог на домакинстващата срещата Средиземноморска фондация- Неапол.

Дамянова е впечатлена особено от две от наградите. Присъждането посмъртно на наградата на журналиста Симоне КамилиЕдната е наградата, връчена посмъртно на италианския журналист Симоне Камили, загинал в Газа през лятото на 2014. Наградата е получил баща му, придружен от кмета на родния му град, в който улица ще носи неговото име, разказа Дамянова.

Другото впечатляващо за нея отличие е връчено на флота на Италия, изпълявал животоспасяващата операция „Mare Nostrum”, благодарение на окято са спасени много хора, изпаднали в беда при нелегалното си преминаване на Средиземно море.

 

М. манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ба
    Бай Драган
    0 -1
    16:57, 31 окт 2014
    "Хасковско присъствие отбеля... Тя е част от екипа на блгарската национална мрежана на Фондацията за медукултурен диалог “Ана Линд“."

    "Дамянова се зъврна в четврътък..."

    Манолова, да те върнем в 1-ви клас, какво ще кажеш?
  • 2
    Не
    негър
    3 -4
    18:28, 1 ное 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
Последни новини