От х:

Днес в x:

Алековци четоха История славянобългарска за деня на будителите

Денят на Народните будитеули отбелязаха в ОУ "Алеко Константинов"

Седмицата от 27 до 31 октомври в ОУ "Алеко Константинов" - Димитровград бе посветена на 1 ноември - деня на народните будители. Стена за празника подготвиха от методичното обединение на учителите по история и обществени науки. Обединението на учителите в начален етап обнови къта за народните будители, разказаха от училището.

С презентации за будителите в отбелязването на 1 ноември се включиха учениците от СИП – Информационни технологии в 5-6 клас. Възпитаниците на СИП – Информационни технологии в 4 клас подготвиха постери за “Рибния буквар” на доктор Петър Берон. Третокласниците от ПИГ изготвиха табла за народните будители.

Третите класове проведоха също и открити уроци по родолюбие в библиотеката на училището. Учениците прочетоха откъси от Паисиевата "История славянобългарска", стихове на Добри Чинтулов и Христо Ботев, разгледаха изложба на книги на стари и съвременни автори,както и презентация за Народните будители. Да обичаш своя род и Родина, с достойнство да се наричаш българин-най-важното за всеки подрастващ, коментират от ОУ "Алеко Константинов".

Денят 1 ноември бе отбелязан с поредица мероприятия в библиотеката
Алековци четоха "История славянобългарска"
Част от кътовете, подготвени в ОУ "Алеко Константинов"
Алековци се запознаха с будителите и техните произведения
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ре
    Рени
    10 0
    12:33, 31 окт 2014
    Браво на алековци ! Празнуваме деня на народните будители,а не хелуин !
    • Ми
      Мила
      3 0
      16:12, 1 ное 2014
      На мен ми е по-интересно,защо,след като и хелоуин и Денят на Народните Будители не се падаха календарно на 30.10,а това,всъщност беше и последният учебен ден преди ваканцията заради деня на Будителите,някои директори решиха да дадат приоритет на келтския езически празник!????!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????????Бих казала,че това е срам и позор за българската просвета и ако имат срам ще си подадта оставките.
  • 2
    Бр
    Браво!
    10 -1
    12:44, 31 окт 2014
    Още един директор за поздрав!Браво!

Последни новини