От х:

Днес в x:

Проверяват Академията на МВР за купени изпити

Шумен скандал с купуване на изпити и съмнителни назначения назрява в Академията на МВР. Инспекторатът и дирекция "Човешки ресурси" ще търсят нередности по общо 14 точки със заповед на служебния вътрешен министър Йордан Бакалов.

Проверката във висшето учебно заведение съвпада с подадени на 20 октомври две жалби в столичното Първо РПУ и Софийската районна прокуратура (СРП), пише вестник "Преса".

И двата сигнала са насочени срещу Николай Б., който учи магистратура по специалността "Защита на националната сигурност". В едната жалба възпитаникът на академията Д.Б. твърди, че преди около месец в приятелска компания Николай го попитал може ли да даде 500-600 лв. на преподавател от Академията на МВР. Курсантът обаче отказал да участва в "корупционна схема", твърди той в сигнала.

На 16 октомври Д.Б. срещнал до зала "Универсиада" в София Николай Б., който се нахвърлил върху него с думите: "Ще те убия, ще те смачкам...". Единият от придружаващите Д.Б. приятели дори записал с джиесема си сцената.

Източник: дарик

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Гр
    гражданка
    1 0
    10:27, 31 окт 2014
    Нищо ново, че то е обществена тайна това.30 000лв и детето ти влиза в Академията. Но вероятно и след това продължава.Ужас.
    • Гр
      гражданин
      1 -1
      15:40, 31 окт 2014
      така говорят само хората, които не са успели да влезнат
  • 2
    Po
    pol26
    1 0
    20:41, 31 окт 2014
    15000 и си вътре в Академията.Толкова платиха преди 2 години мои познати и синът им единствен от Хасково влезе
Последни новини