От х:

Днес в x:

В СОУ Л.Каравелов се срещнаха със съвременен будител

В СОУ "Любен Каравелов" отбелязаха деня на народните будители - 1 ноември

Денят на народните будители - 1 ноември отбелязаха в аванс първокласниците от СОУ "Любен Каравелов". Те се срещнаха с един съвременен будител в лицето на детската писателка Надежда Христова.

Тя представи пред малчуганите от 1 а, 1 б, и 1 в клас с ръководители Петрула Дончева, Стела Иванова и Хубка Желева, своята авторски спектакъл "Шишенцето със сълзи".

Освен, че бяха зрители, първокласниците имаха възможност и да участват в пиесата. Те бяха облечени с костюми на принцеси, принцове, феи и други приказни герои, което им помогна да се превъплатят по лесно в ролите. А резултата бе забавление и радост.

Пиесите на Надежда Христова са продуцирани от Издателска къща "Скрито съкровище". Авторката припомни на децата, че те много обичат съкровища, но освен материални, те могат да бъдат и скрити в жест, дума или майчина милувка.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

С костюми на герои бяха облечени първокласниците
Писателката Надежда Христова гостува на първокласниците от "Л.Каравелов"
Пиесата, която гледаха децата бе "Шишенцето със сълзи"

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Браво!
    10 -1
    12:07, 31 окт 2014
    Занимания достойни за този ден и за децата!Браво!Единственото училище,в което не са се зомбирали,а са разбрали какво е будители.Не са плашили децата с трупове и скелети,а са ги ангажирали с детски и полезни неща!Стискам ръката на директора!А за хелуинската истерия по другите училища....какво да каже човек-престъпно отношение на директори и учители спрямо морала и възпитанието на децата!
  • 2
    Ro
    RODITEL
    4 0
    19:15, 31 окт 2014
    Edinstvenoto uchilishte koeto e otkazalo po kategorichen nachin da reshi problema s patuvaneto na decata stava vapros za tezi deca koito patuvat ot grad merichleri kak absolytno vsichki uchelishta sa reshili tozi problem samo te nejelaqt i po tozi nachin lishavat decata ot tqxnoto pravo do svoboden dostap do obrazovatelnata sistema zashto tazi ili tozi direktor se mislqt za gospot te li sa tezi koito reshavat koi da uchi i koi ne zamislete se malko ili pone se zasramete vie nemojete da badete profeseonalisti v rabotata si vzemete primer s vashite kolegi ot drugite uchelishta i nemi izlizaite s nomera che po zakon se poemat razxodite samo na tezi nenavarsheli 16 god zashtoto i v momenta ima deca koito sa pot 16 i vse oshte nqmat osegoren prevos ,kakva e tazi deskreminacia koqto e pravite mejdu decata zashto gi delite oshte ot sega i kak drugite direktori sa reshili vednash za vinagi tozi problem a vie gledate bezochastno napravete kato tqx isegorete im karti zapatuvane kato vsichki drugi deca.
Последни новини