От х:

Днес в x:

Местният парламент реши: Община Смолян да тегли нов кредит за стари борчове

С гласовете на 17 от 22-ма общински съветници, присъствали на сесията днес, беше прието решението Община Смолян да изтегли нов банков заем, за да погаси стари дългове.

Въпреки гласуването „против“ на съветниците от БСП и продължителните дебати и възражения, местният парламент реши да се вземе дългосрочен кредит от 10млн.лв.

На практика новият кредит няма да промени размера на задълженията на общината, но ще спре рекета със запорите и непридвидимостта в работата на местната администрация, както и запорите, описите на общинско имущество, и разноските, свързани със заведените от кредиторите съдебни дела.

 

Целта ни е с този кредит да намалим общинския дълг. Не по-рано от март, април ще можем да го вземем, ако се намери банка която да удовлетвори нашите условия. Дотогава нямам пророчески възможности, за да знам какви приходи ще има общината и как ще разпределим средствата от кредита. За три години доказахме, че не сме натрупали нови задължения. В момента около 20 милиона е общинският дълг. Нови и нови искове пристигат. Целта ни е да не трупаме нови задължения. Дайте право да тръгне процедурата. Цял един бюджет ни е нужен, за да покрием общинския дълг", посочи главният финансист Венера Аръчкова.  

 

 

 

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини