От х:

Днес в x:

Несретници оказват първа помощ на пиян събрат

Зиа тежко нарани главата си след падане на паркинга през Спартак

Възрастен хасковски клошар разби жестоко главата си на плочките след падане на кръстовището до зеленчуковия пазар, което изкара акъла на минувачите. Последните получиха още по голям стрес при вида на окървавеното лица на Зиа, който бил познат на постоянно преминаващите със скромната си и ненатрапчива просия в района. Измежду основното си занимание човекът уплътнявал времето си с инспекция на кошовете за боклук. Не можа да обясни къде живее и кои са близките му, отчасти и заради особеното си състояние след инцидента. Зиа очевидно бе насмукан, при това до козирката, но молекулите му наистина бяха „весели“ и не показа капчица злобливост въпреки болката.

До пристигането на линейката двама събратя на Зиа опитаха да окажат първа помощ, макар да личеше, че силите им стигат само за морална. Подпиращият се под ръка тандем прояви истинско съчувствие и неподправен, макар и черен хумор, като окуражиха пострадалия с появилата се катафалка. Обредната лимузина, разбира се, отиваше другаде, а дошлата след минути линейка оказа първа помощ и взе несретника в болница.

Проблемът май ще е кой ще го вземе оттам. Макар Зиа да не е регистриран като бездомник, но според подробно запознатите със съдбата му двама събратя, мъжът от дълго време се подвизава по улиците, като често спи там. Социалните обаче водят за бездомници тези, които нямат никакво жилище, включително и преки роднини с такова, какъвто бе проблемът с мъжа със землянките от двора на болницата. На теория регистрираните хасковски Homeless са 3-4, на практика са няколко пъти повече. Обгрижването и настаняването им в социално заведение е още по проблемно, заради факта, че повечето имат психични заболявания.

Г.Христов

Мъжът бе с окървавена глава...
...и изплаши минувачите, които се втурнаха да му помагат
На помощ дойдоха и събратя несретници
Зиа търпеливо изчака истинската помощ
...която се погрижи за него и го взе в болница
Мъжът бил познат на честите минувачи в района
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Or
    orfei
    3 -6
    18:13, 30 окт 2014
    Tozi covek e prebit be malumni negoli vijdate
  • 2
    X9
    x9
    1 -2
    19:56, 30 окт 2014
    а бе тапанар къде е пребит олигофрен такъв-- тоя човек е бил пиян и е падал самичак......................
  • 3
    Ma
    mayk
    0 -3
    20:47, 30 окт 2014
    6ibana durjava
  • 4
    Ей
    ейтингон
    1 0
    21:54, 30 окт 2014
    На една от снимките се вижда илийката -полковника -той клошарства повече от14 години и е познат в района около пазара автогарата дна Втоя район скита и клошарка която се представя като анка анчелова и се опитва да врачува в района на църквата св димитър
  • 5
    Iz
    izroda
    0 -1
    00:01, 1 ное 2014
    Аз предлагам да бъдат изнасилени и избити всички просяци.Те са милионери!
Последни новини