От х:

Днес в x:

ТМСС стават ранобудни, за да приютят закъсало училище

Селскостопанската гимназия приютява Климент

В бившето ТМСС се навиха да стават половин час по-рано за училище, за да могат да освободят сградата навреме, за часове на закъсалото „Климент Охридски“. Те ще се провеждат следобед с начален час 13.30.

Както е известно, ОУ-то бе сериозно наводнено, 5-ти ден е без парно, а учебните занятия се водят като в дядовата ръкавичка - над 600 деца се тъпчат в старата сграда на училището. Въпреки оптимистичните прогнози, почти сигурно е, че котелната инсталация няма да бъде ремонтирана до понеделник. За да се избегне излизането на децата от образователния процес от РИО Хасково, Климент и ПГСС измислиха схема, при която прогимназиалния курс на ОУ да ползва огромния сграден фонд на близката селскостопанска гимназия. По предложение на директорката й Маргарита Топалова, нейните ученици ще започват часовете от 7.30 вместо 8 часа, за да има време гимназистите да приключат, а стаите да бъдат почистени и подредени за идването на малките.

В ТМСС ще учат само 5, 6, и 7-ми клас на „Климент“ уточни началникът на РИО-Хасково Иван Панайотов. Старият корпус на Основното е напълно достатъчен да побере всички паралелки от 1-ви до 4-ти клас. И там ще е без парно, но сградата е достатъчно изолирана и лесно може да бъде стоплена с електрически уреди. За разлика от новия корпус пък почти не е пострадала от съботното наводнение, въпреки че, парадоксално, се намира по-близко до прелялата хасковска река.

През следващата седмица не само трябва да бъде възстановена котелната инсталация, но и да бъде доставено ново гориво. След нахлуването на водата в събота, наличните 8 тона нафта на „Климент“ изтекоха в реката.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ги
    Гинка Райчева
    54 -4
    16:23, 30 окт 2014
    Благодарим на госпожа Топалова и на колегите от ПГСС!
  • 2
    U4
    u4itel
    8 -2
    07:30, 31 окт 2014
    to taka i TMSS nqmat u4enici!
  • 3
    Ах
    АХЪ
    4 -1
    09:25, 31 окт 2014
    Ами кмета цигански къде е?Хората сами си оправят къщите,и всички поражения.А училището не трябва ли този мръсник да се стресне малко защото вината е изцяло негова,от лакомия...
Последни новини