От х:

Днес в x:

Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ

Прокуратурата отказва да се занимава с въпроса защо почетният лидер на ДПС Ахмед Доган и бившият министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем не са декларирали кредитните карти от КТБ, които притежават.

В началото на август стана ясно, че картата на Ахмед Доган е издадена през март 2009 г. с лимит от 78 хил. евро. Емел Етем има от 2007 г. две кредитни карти от банката - едната е с лимит 35 хил. долара, а другата - 48 хил. евро.

Информацията за това излезе преди няколко месеца, но още тогава от прокуратурата отговориха пред "Капитал", че това е работа на... Сметната палата. След като депутатите от ДПС Делян Пеевски, Лютви Местан и Йордан Цонев направиха заявка да изнесат истината за КТБ, подновихме питането си до държавното обвинение, но оттам така и не отговориха.
В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина. 

Приживе КТБ никога не е маркетирала, че предлага кредитни карти, а по информация на "Капитал" такива имат не повече от 60 човека. Сред тях например е ръководителят на Следствения отдел към Софийска градска прокуратура Петьо Петров, който беше оставен от Сотир Цацаров на поста си и в момента ръководи структурата, която води тежкото разследване по... казуса КТБ.

От прокуратурата неофициално заявяват, че Петров, който в магистратските среди е известен с прякора Петьо Еврото, си е направил отвод по делото. Това обаче едва ли може да разсее съмненията в обективността – най-малкото защото следователите, които водят делото, са негови подчинени. Столичната следствена служба водеше и абсурдното дело за "убийците на Пеевски".

Източник: www.capital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини