От х:

Днес в x:

Петима от Хасково гласени за националния по карате

И 5-та от Хасково/отляво надясно/ се завърнаха с медали


Хасковските състезатели Нели Оцетарова, Силвия Вангелова, Васил Ривов, Никола Иванов, Серкан Лятиф имат шанс да попаднат в националния отбор на карате, който ще представя България на 15-ото Балканско пъренство по карате, което ще се състои в София в средата на декември. В него ще се състезават каратеки на възраст от 14 до 21 години, където асове са именно нашите момчета и момичета. Възпитаниците на клуб Вадо рю, се приближиха до честта да носят националния трикольор след поредното си много силно представяне на национален турнир и нова жътва на медали. 5-та от Хасково спечелиха 9 медала, от които 2 златни, на Оупън в Добрич този уикенд. Успехът е забележителен защото бе извоюван в конкуренцията на 400 каратисти от 24 клуба от страната.

Водени от ветерана-национал Силвия Вангелова, хасковлии почнаха да мачкат от начало. Силвия записа шампионска титла на Кумите (спаринг) – в категория до 55кг – жени и 3 място на демонстрационната дисциплина КАТА в същата възрастова група. Като девойка, Силвия се пусна и в старшата възраст където не допусна изненада и отнесе всички на КАТА – индивидуално.
Нели Оцетарова стигна до финала на Кумите +35кг за момичета родени 2003/04, но малко не и достигна да се окичи с титлата и остана със сребърен медал. В колекцията си добави и 3 място на КАТА индивидуално.
Васил Ривов заслужи сребро на място Кумите до 52кг. при юноши старша възрст, а Никола Иванов записа същото постижение при плюс 55кг, но при младшата възраст. Новобранецът добави и бронз от
КАТА-та. Серкан Лятиф се пребори за призовото 3-то място в много силна конкуренция в неговата категория до 63 кг на Кумите юноши старша възраст.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини