От х:

Днес в x:

Представят уникална методическа книга за Деня на будителите в Чепеларе

Книгата на Севдалина Панайотова „Урокът-спектакъл- игрови метод за приобщаване към литературата”, която е издадена от Община Чепелареще бъде представена за Деня на будителите в Чепеларе. В методическата книга,полезна за всеки преподавател, са събрани шест сценария, по които са били реализирани уроци-спектакли.

На 31 октомври 2014 г. от 18:00 часа в лоби бара на хотел „Чепеларе” публиката ще чуе анонс към авторската работа на дългогодишната преподавателка по литература, която си отиде от света на 27 септември 2014 г.

Тя пристига в Чепеларе през 1959 г. и в продължение на 50 години не слиза от обществената сцена като учител, общественик и театрал.

Като дългогодишен учител по литература тя обогатява методиката на преподаване с въвеждането на урок-спектакъла. През годините е създала поредица от такива спектакли, които помагат на учениците да се приобщят емоционално към литературата. За този методически принос е удостоена с орден „Климент Охридски” и златна значка. Присъдено й е званието „Почетен гражданин на Община Чепеларе”.

Севдалина Панайотова е родена през 1934 година в гр. Нови Пазар. Завършва българска филология в СУ „Климент Орхидски”.

Издала е пиесите: „Ихтяровото кафене и други още” (в съавторство с Никола Михайлов) и „Репетицията”.

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини