От х:

Днес в x:

Екзекутираха иранка, убила насилника си

Жена, която убила насилника си, бе екзекутирана в Иран, съобщи BBC. 26-годишната Рейхани Джабари бе обесена в затвор в Техеран въпреки международната кампания с призив за отменяне на присъдата.

Джабари бе арестувана през 2007 година за убийството на Мортеза Абдолали Сарбанди, бивш служител в министерството на разузнаването на Иран, който е направил опит да я изнасили.

Правозащитната организация "Хюмън райтс уоч" заявява, че Джабари е обвинена след разследване, в което са допуснати множество пропуски. Кампанията с призив за отменяне на екзекуцията започна миналия месец във Фейсбук и Туитър. Въпреки това, държавната информационна агенция Tasnim съобщи, че днес Джабари е била екзекутирана. Нейните роднини не са получили съгласие от семейството на жертвата за отменяне на смъртната присъда, а освен това твърденията на Джабари, че е убила Сарбанди при самозащита не са се потвърдили в съда, уточняват още местните журналисти.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    на м...а им отзад
    1 0
    14:21, 26 окт 2014
    мамка му и мисиулиимани,ей долна гноясала паплач.забрана на тия болни от гангрена мозаци.в ада да се пържите до 2000 хил.коляно
Последни новини