От х:

Днес в x:

„Чисти сърца“ обявявиха  благотворителна акция за Дома за стари хора във Фатово

Група деца-доброволци от центъра  „Чисти сърца“ към катедрален храм „Св.Висарион Смоленски“ – Смолян посетиха възрастните хора в социалния дом. Гостуването беше по повод на 4-я рожден ден на Младежката доброволческа организация „Чисти сърца“, която се основа именно този дом. След срещата младежите обявиха и поредната благотворителна акция, която този път е в полза на Дома.

Даренията ще се приемат  в Неделното училище на  храм „Св. Висарион Смоленски“ през целия месец ноември - всеки вторник и петък от 16 до 18 часа.

В социалното заведение в смолянското село живеят 86 жени и мъже, половината от които са лежащо болни. Според директора му Петя Пампорова възрастните хора обичат посещенията, независимо какви са, особено се радват на деца – те пеят, танцуват напомнят им за техните внуци или за племенници.

Писмо до живеещите във Фатово изпрати и председателката на Младежката  доброволческа организация  Невена Делчева. Тя е студентка и не успя да присъства на срещата, но е преминала целия курс на обучение в клуб „Деца-журналисти“ в центъра и продължава да работи в него.

„Здравейте, скъпи баби и дядовци, скъпи наши приятели! За първи път пиша поздравително писмо от името на ,,Чисти сърца`` и съм много щастлива, че е отправено именно  към вас! С вас започна  доброволческата дейност на ,,Чисти сърца``. Точно преди 4 години ние открихме при вас топлина, добри думи, радост в очите, желание за работа и сила  да не се отказваме никога от нещо, което е добро за хората, което  е правилно и полезно не само за нас, но и за другите. Убеждаваме се колко важно е общуването между хората, добрият смислен разговор, който дава много ценни съвети, знания и добра енергия на душата!  Това са уроци за децата, които ще градят бъдещето, ще работят светът да става по-добър, по-интересен, по-смислен, честен и справедлив, по-сигурен.  Благодарим ви!“

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини