От х:

Днес в x:

Дете от социален дом падна от 8 м, борят се за живота му

Лекарите в Монтана се борят за живота на 10-годишно момиче, паднало от втория етаж на Дома за деца с умствена изостаналост в Берковица. Детето е в кома.
Вчера в 6.40 часа в РПУ-Берковица е получен сигнал за дете в безпомощно състояние, лежащо на земята в двора на Дома, съобщиха от пресцентъра на полицията в Монтана.

Установено е, че настаненото в дома 10-годишно момиче е паднало от прозореца на стаята, в която е било настанено. Помещението се намира на втория етаж на сградата на социалния дом, на височина близо 8 метра.

В момента на инцидента в дома е имало четирима възпитатели, а прозорецът е бил блокиран и дръжката му е била извадена. Все още се разследва как детето е успяло да го отвори и да се стигне до падането, допълниха от МВР.

Детето е откарано в болницата в Монтана с тежки черепно-мозъчни травми. То е в кома и е започнало да проявява признаци на мозъчна смърт.

„Изключително тежко е състоянието на детето. То е с множество увреждания, травми и счупвания. Има тежка черепно-мозъчна травма с кръвоизливи. Към момента момичето е в реанимация. Борим се за живота му", заяви пред "Фокус" заместник-директорът на МБАЛ-Монтана Пламен Захариев.

По случая е образувано досъдебно производство в Районно управление на полицията в Берковица

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини