От х:

Днес в x:

Ето кой ще играе Стив Джобс в новия биографичен филм

Носеха се слухове кой актьор ще бъде избран за ролята на Стив Джобс в биографичния филм за него. Слуховете, че това ще бъде Крисчън Бейл вече са потвърдени. 

След отказа на холивудската звезда Леонардо ди Каприо да се снима в лентата за покойния съосновател на Apple Стив Джобс, главната роля в продукцията на "Сони пикчърс" официално е поверена на британския актьор Крисчън Бейл, съобщи агенция Блумбърг, като се позова сценариста Арън Соркин. 

По думите на Соркин снимките на лентата ще започнат през следващите месеци. След отказа на Ди Каприо за ролята на Джобс бяха спрягани имената на Бен Афлек, Мат Деймън и Брадли Купър. В крайна сметка обаче изборът е паднал на Бейл. 

"За ролята на Джобс ни беше необходим най-добрият съвременен актьор от определена възрастова категория и това е Крисчън Бейл. На него дори не му беше необходимо да прави пробни снимки" - казва Соркин. 

Крисчън Бейл е приел ролята

Предстоящата екранизация на живота на починалия през 2011г. от рак съосновател на "Епъл" е по книгата "Стив Джобс" на Уолтър Айзъксън . Зад филмовия проект освен компания "Сони пикчърс",  стоят и някои от най-големите умове в съвременната филмова индустрия - продуцентът Скот Рудин и сценаристът и носител на "Оскар" Арън Соркин, допълва БТА. 

Същият екип създаде хитовата продукция "Социалната мрежа" (2010 г.). Лентата за Стив Джобс ще бъде режисирана от носителя на "Оскар", британеца Дани Бойл. Как ще се казва филмът и кога ще е премиерата му, не се съобщава. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини