От х:

Днес в x:

Ще е мокро, но поне ще духа топло

24-ти октомври няма да се окаже прелюдия към настъпващата зима, стана ясно от днешната синоптична справка. Първоначално, метеорологията бе обявила последния делник за предверието на зимата-рязко спадане на температурата, валежи и вятър, като аперитив към снежни преживявания в събота и неделя. Днес обаче нещата изглеждат много по-оптимистично. Като за начало: до обяд ще бъде слънчево без никакъв намек от дъжд. Даже и облаците ще са рядкост. След обед наистина започва да се увеличава облачността. Причините са, че страната се намира под влияние на два циклона. Ние сме под този който духа от юг –югозапад. Затова макар и да завали ще духа топло със завидните, особено за Северна България 16-17 градуса. Което прави днешният 24-ти отомври за един от топлите в столетната класация на местната синоптична станция. По нейни данни, на този ден е имало температури от порядъка на -2.8 градуса/1990 г/ и на 28° /през 1960-та.

Доброто време през деня обаче ще започне да се разваля вечерта, когато над страната ще започне да нахлува студен въздух от Север. Облачността ще се уплътни и над Южна България ще завали, предимно дъжд. По високите и планински полета може да захвърлчи и сняг, предупреждават синоптиците. Колкото и рязко да се смъкнат температурите, те няма да бъдат под минималните 7 градуса, успокоява сводката.

Прогнозата за уикенда също е за превалявания, но от дъжд със все още високите за късна есен температури от 12-13 °. По-студено ще бъде в неделя, но вместо сняг прогнозата ни обещава дъжд, при това краткотраен.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини