От х:

Днес в x:

Общински съветник и граничен полицай спипани за купуване на гласове. Набедени: Пълни глупости

Общинският съветник от РЗС в Свиленград Васко Василев

Настоящият общински съветник от РЗС в Обс Свиленград Васко Василев е един от трима арестувани за купуване на гласове на последните избори. Компания му правят бившият граничен полицай Иван Иванов по прякор Красивия и хасковлията Красимир Мочуков, съобщава Върховна касационна прокуратура. В използвана от тримата кола, собственост на Мочуков са открити и 50 хиляди лева, да които се смята, че са предназначени за разплащане с купените. По непотвърдена информация, схемата е облагодетелствала влязла в парламента партия. Преди изборите Красивия, заедно със свиленградчанина Ицо Пальонов са се афиширали като хората на ББЦ в Хасковско.

Задържането им е станало на 22-ри октомври, като Василев и Иванов са закопчани в Свиленград, Мочуков в Хасково. Извършени са претърсвания на офис на охранителна фирма, частни жилища, където са открити 31 протокола на секционна избирателна комисия в избирателни секции на община Свиленград, списъци с имена и лични данни на застъпници и наблюдатели, имена и разграфени в табличен вид листа, на които са изписани секцията, броят на осигурените гласове (гласували и негласували), платената сума и координати на лица, осигурили гласовете на граждани. Във Фолксвагена на Мочуков пък са намерени парите и флаш памет.
Претърсването на охранителна фирма е заради факта, че Василев към момента работел като главен отговорник на охранителна фирма за електронна защита. Преди това той е бил оперативен работник в местната криминална полиция. Действията на правораздавателните органи са ръководени от районна прокуратура Харманли, където е бил първия сигнал за престъпната схема за осигуряване на гласове. Впоследствие се оказа, че търговията се е въртяла в Свиленград.

Към настоящият момент тримата заподозрени за дилъри обаче са освободени. От окръжна прокуратура потвърдиха, че няма наложена прокурорска мярка за задържане. Според хасковската полиция пък, тримата не са били задържани а само привикани за снемане на обяснения. Към момента няма повдигнато обвинение, категорични са и от двете служби. Работата по случая продължава.

Това е 4-я задържан за купуване на гласове в Хасковско. Преди 10 дни с подобни улики бе спипан и 28 годишен дилър от Свиленград.

п.п. Час след публикуването на информацията с Haskovo.net се свърза безуспешно издирвания от медията ни Красимир Мочуков. Мъжът бе видимо афектиран, че името му е замесено в изборно престъпление и категорично опроверга много от пунктовете в твърдението на ВКП, където е замесено и неговото име. Мочуков категорично не е задържан за 24 часа по ЗМВР и това можело да се види по констативния протокол на полицията извършила претърването на колата му в Хасково. Да в личния му Фолксваген Голф били намерени 50 хиляди лева, но това били служебни пари, принадлежащи на фирмата в която работел мъжа. Няма нищо общо със списъци с имена на купувани, разпределение на суми и доказателство за съпричастност към някаква престъпна схема. Самото претърсване на колата му, късно снощи в 22 часа го изненадало, но още по шокиран бил от днешното оповестяване на името му и то в такъв контекст. Красимир Мочуков се зарече, че лично ще покаже протокола от претърсването на автомобила му и лично ще обясни какво всъщност се е случило в нощта на 22-ри октомври. Haskovo.net е готов да предостави думата на всяко едно от замесените лица да дадат своя коментар по темата. 

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ka
    Karadjata
    11 -2
    20:31, 23 окт 2014
    Vseki byrka,dori da e s reputaciq na svesten chovek. Dano se stigne do glavata na zmiqta.Ako izlojenoto e vqrno,tova momche e samo izpylnitel...trqbva da se stigne do mozyka na cqlata shema,inache faida nikva, na sledvashtite izbori,drugi shte zaemat mestata na tezi trimata i iurush pak vsichko po syshtiq nachin,samo che s drugi geroi-izpylniteli !
  • 2
    Кр
    крадец :)
    4 0
    16:09, 24 окт 2014
    абе хора ..къде ги държите тези коли с 50 000 хилки вътре..че ми трябват джобни...
  • 3
    За
    запознат
    10 -1
    19:26, 25 окт 2014
    Кои е В.Василев-бивш серж. и незнайно как станал оф. в Гр.п-я,намърдал се с връзки след това в полицията в Свиленград и то в криминална,неспиращ да играе комар в казината и то когато е бил още на служба.Съпругятя му го е подрепела като човек от НАП.Доскоро имаше връзка с лагерите на чужденците,където е имал магазин за тях.Пълен боклук,но има пари за .....
Последни новини