От х:

Днес в x:

ГЕРБ и ПФ нямат принципни различия, поет е коалиционен ангажимент

Изключително продуктивна беше срещата ни с ПФ. При първата среща обсъдихме приоритетите, днес обсъждахме 94 конкретни предложния в програмата на коалиция "Патриотичен фронт" и мисля, че беше много плодотворна дискусия, за да изясним нашите позиции.

Това заяви Румяна Бъчварова от ГЕРБ след вторите преговори между ГЕРБ и Патриотичния фронт, предаде репортер на БГНЕС.

Там, където останахме на различни позиции, имаме уговорка да продължим в работен формат, така че да постигнем най-доброто приемливо решение. Става въпрос не за принципни различия, а за различия по технологията на приоритетите – в здравеопазването, образованието и тези зони, в които трябва да се проведе реформата, добави Бъчварова.

Имаме общо разбиране по ключови и най-важни въпроси, както и по конкретните мерки на бъдещото управление за КТБ, финансовата стабилност, енергийната система и приемаме настояването за ревизия на енергетиката, за да може да се вземат най-правилните решения, подчерта Бъчварова. Тя съобщи, че са обсъдили и подкрепата на ПФ. Стигнахме до разбирането, че тази подкрепа може да се изрази и с подписване на програмата за управление от тяхна страна, но не и на цената на персонално участие в следващото управление. Ще продължим да обсъждаме формата за съвместно управление, добави още Бъчварова.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини