От х:

Днес в x:

Заловена е нов вид синтетична дрога - китайска

Сн.Агенция Митници

Около 300 000 са регистрираните наркозависими в България. Заловена е нов вид синтетична дрога - китайска, заявиха от Агенция "Митници".

Само за миналата година са заловени 130 кг наркотици, като от няколко години насам се наблюдава сериозен ръст на заловените количества синтетична дрога, съобщи по БНР Стефан Бакалов от Агенция „Митници“, който ръководи отдела за борба с наркотрафика на Летище „София“.

Миналата седмица митничарите са заловили изцяло нов вид синтетичен наркотик, произведен в Китай.

Всяка година ръстът на заловените количества синтетичен наркотик е около 30 на сто, каза Стефан Бакалов.

Най-употребяваните наркотици у нас са марихуаната и хероинът. Все повече стават богатите хора, което увеличава употребата на кокаин. За съжаление, използват се и все повече амфетамини, коментира Балаков.

Нараства използването на интернет за продажба на наркотици. 

"Всеки може по интернет да си поръча пратка наркотици, която в рамките на 24 часа да се достави. Те ги пакетират, трафикът се извършва в големи пликове и се укриват по един или друг начин. Това, с което печелят е, че използват интернет и другото е, че не ти трябва верига от дилъри, които да ти доставят", обясни Стефан Бакалов.

Агенция „Митници“ съвместно с Американската служби за борба с наркотрафика ДЕА организираха обучение за деца за вредите от дрогата и демонстрираха как се залавя наркотрафикант.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини