От х:

Днес в x:

Първи дъжд и по Е-80 започнаха да се трепят

Двойна катастрофа завърши с две потрошени коли и сериозно пострадал

Първият по-сериозен дъжд незабавно доведе до катастрофи по международния Е-80. Фуражен бус смачка лек автомобил Форд Фиеста и на свой ред се преобърна на пътното платно. Инцидентът бе окачествен като „опит за трепане“ от многото водачи, оказали се заклещени във временната тапа на международния път. За да се регулира движението, КАТ пускаха на откоси чакащите коли в двете посоки на движение.

В катастрофата за щастие няма „претрепани“, макар да има сериозно потрошени. Водачът на фиестата бе бе тежко ударен в задната част на главата и изпаднал в безсъзнание. Само за минути поставената му линейките превръзка прогнизна с кръв. При свестяването си, 67-годишният Иван Ангелов от с Изворово напразно се опитваше да се обади на някой по телефона, но може би заради удара координацията не му се отдаваше. Пожарна и спасителни екипи внимателно го издърпаха от смачканата и натикана в канавката кола, преди да го сложат на чакащата носилка.

Предисторията на катастрофата или поне причините довели до нея, са обвити в неяснота. Около 10 часа тази сутрин служебния бус на 35-годишния Пламен от Хасково се движел към Харманли. Карал фураж, както обясни шефът му и собственик на фуражен завод също от Хасково, който бе дошъл с БМВ-то си да инспектира инцидента. По тяхната версия, Фолксвагена на Пламен си се движел нормално по Е-80 малко след разклона за Динево, когато пред тях спрялата на банкета Фиеста внезапно потеглила. В невъзможност да спре бусът я ударил отзад и после се завъртял и преобърнал. Според Пламен другият водач бил в „недобро състояние“ като се посочваха следи от прилошаване в купето на фиестата, както и отворен пакет мокри кърпички на предната седалка.

Конфигурацията на удара обаче усъмни част от спрелите заради тапата шофьори. Те посочиха, че сблъсъкът е строго в левия стоп на форда, което едва ли е щяло да бъде така при излизане „понеже колата не излиза със задницата на пътя“. Предположението им бе че става въпрос за опит за изпреварване на силно намалилата или по-скоро внезапно спираща лека кола, което обяснявало напълно ситуацията. Липсват и следи от инстинктивните спирачки, характерни при внезапно изскачане на нещо на пътя, което при перфектните гуми на буса вероятно щеше да означава спиране или поне силно смекчаване на удара.

Пробата на водача на буса е отрицателна за алкохол. Потърпевшият водач е с черепно-мозъчна травма, настанен в хасковската Неврохирургия.

Минути преди това пък в Неврохирургия бил приет и друг потърпевш от катастрофа. 28-годишния Делчо Делчев от Димитровград е с комоцио след пореден сблъсък на международния път.  

Г. Христов

Форд Фиеста бил изтикан в канавката от преобърнал се впоследствие бус
В колата бе заклещен водача и
Иван е с черепномозъчна травма
Бусът бе вирнал гуми малко по-напред

Шофьорът на буса/вляво/ не бе пострадал. До него е шефът му
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ге
    Георги
    12 0
    15:08, 23 окт 2014
    При все, че буса е сравнително нов и най - вероятно има АБС, няма как да има следи от спирачки, а 3 тона движещи се по мокро с 80-90 км/ч не се спират на място просто така. Може да се съди по това, че е намалил, единствено, че ако удара беше с горепосочената скорост, задните гуми на фиестата щяха да се намират около волана и.
  • 2
    Оч
    очевидец
    0 0
    17:38, 26 окт 2014
    водача на буса си измисля версията за катастрофата,на това место е забранено изпреварването, има и се вижда на снимката че има непрекъсната осева линия,освен това няколкостотин метра по назад има ограничение от 70км и знак за неравности по платното за движение и като няма какво да каже, този Пламен си измисля че форда бил спрял и уж внезапно тръгнал и бил отнел предимството му, пълни глупости, ти Пламене кого заблуждаваш,карал си като луд,тръгнал си да изпреварваш на това забранено место и като си видял че срешу теб е излязло МПС ОТ ЗАВОЯ КОИТО Е НА ПО МАЛКО ОТ 100М ПО НАДОЛУ и си тръгнал да се прибираш в платното си,но не си успял да намалиш достатъчно и си треснал форда отляво.Никаква вина няма водача на форда,Пламен е карал бързо и затова буса му е обърнат,ако беше карал нормално буса му които е над 3.5т нямаше да се обърне.Пламене не си криви душата ама си признаи, не си измисляй, къде се е видяло предния да го ударят***и да е виновен,маи само в РБ
Последни новини