От х:

Днес в x:

Тъпкат коли като коледни пуйки с незаконни цигари

Служители на митница Свиленград задържаха 13 520 къса контрабандни цигари на българо-гръцкия пункт Капитан Петко войвода.

Незаконната стока е открита при два случая.

При първия митническите служители са извадили повече от един мастербокс цигари укрити в естествените кухини на задните калници и в таблото на лек автомобил.

Те са собственост на 36-годишна българска гражданка, пътувала със своя приятелка от Гърция за България. При пристигането на лекия автомобил на ГКПП Капитан Петко войвода митническите служители го отклоняват за щателна проверка. При инспекцията се натъкнали и на факта, че задните калници са уплътнени неестествено. При огледа от тям извадили кутии цигари без бандерол. Част от намереното общо количество незаконни папироси в автомобила са извадени и от естествените кухини на таблото на превозното средство.

Цигарите са задържани. По случая е образувано досъдебно производство.

От личните обяснения на дамата става ясно, че безакцизните цигари са закупени от Турция, но е избран обиколен маршрут с надеждата, че няма да бъде спипана с нелегалния товар.

Цигари без бандерол, купени в Турция, пренасяла и друга дама, която също избрала да премине през гръцко-българския пункт . Тя пътувала с лек автомобил, в чиито естествени кухини на предните калници, били натъпкани със 116 кутии цигари.

На нарушителката, 40 –годишна българска гражданка е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове. 

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини