От х:

Днес в x:

Дъждовно и ветровито, следят Върбица в Златоград

Оранжев код за обилни валежи е обявен за седем области,сред които и Смолян, сочи справка на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. Валежите ще са със значителни с количества - между 15 и 30 л/кв.м., а локално могат да достигнат и до 40-60 л/кв.м. 

Силен дъжд валя в Смолян тази сутрин, пътните настилки в цялата област са мокри и хлъзгави, повишена е опасността от падащи камъни и свличане на земни маси край пътищата. Към момента, нивото на река Върбица в Златоград е нормално и не създава опасност за населението.

Язовир „Златоград” е с 8,5 м под нивото на преливника, като цяло обстановката е по-усложнена в града заради силния вятър.

 „Засега е спокойно за нивото на реката нямаме притеснение. Не се успокояваме, защото знаем, че река Върбица от една спокойна и тиха рекичка се превръща в една буйна и смъртоносна река, каквато беше през годините”, съобщи кметът Мирослав  Янчев и допълни, че са взети всички мерки и рисковите хидрообекти се следят постоянно.

Вчера е бил подаден сигнал на тел 112 за опасно надвиснали над речното корито на Върбица дървета. Стволовете са отрязани и разчистени от екип на противопожарната служба  в Златоград, съобщиха от полицията.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини