От х:

Днес в x:

ВиК - Димитровград търси 200 000 лв. от некоректни битови абонати

Дружеството стартира кампания за събиране на стари задължения в размер на около 400 000 лв.

Първите длъжници на ВиК - Димитровград вече погасиха част от старите си сметки си, съобщи управителят на ВиК инж. Камен Николов.

Преди десетина дни дружеството стартира кампания за събиране на задължения в размер на около 400 000 лв от граждани и фирми. Тя е за безлихвено плащане - на абонати, които изплатят задълженията си до 30 ноември 2014 година, няма да бъдат начислявани лихви за забавено плащане.

200 000 лв. са борчовете на физически лица, още толкова дължат за неплатена вода фирми. От тях 110 000 лв. е задължението на болницата в Димитровград, добави Николов. На здравното заведение водата няма да бъде спирана, тъй като и там вече са преведени първите вноски.

От дружеството изпращат предупредителни писма до длъжниците. Сред мерките, които ВиК ще прилага са издаване на изпълнителни листове и спиране на водата.

"Надяваме се на коректно отношение и на изплащане на задълженията на абонатите до края на ноември", коментира още Николов. Добави, че голяма част от борчовете идват от ромските квартали, но и много българи също не си плащат навреме сметките за потребената вода.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини