От х:

Днес в x:

Още 4 задържани за трагедията на летище „Внуково“

Още четирима служители на летище "Внуково" край Москва бяха задържани от руските власти във връзка с разследването на катастрофата на самолета на президента на Total, съобщи руският Следствен комитет.

Ръководителят на чистачите на писти, отговорникът за контрола на полетите, организаторът-стажант на въздушното летене, който контролирал излитането на самолета на "Тотал" и неговият ръководител, който го наблюдавал, бяха задържани и поставени в предварителния арест в рамките на разследването, уточни институцията в комюнике.

"Както показва разследването, тези хора не са спазили нормите за безопасност на полетите и работата на земята, което е довело до трагедията. Те са задържани като заподозрени", допълни същият източник.

Самолетът на президента на петролния гигант Total се сблъска в нощта на понеделник срещу вторник със снегорин на летище "Внуково" в Москва, след което се разби, причинявайки смъртта на Кристоф дьо Маржьори, на двама пилоти и на една стюардеса. Шофьорът на снегорина, който според следователите бил пиян по време на инцидента, беше задържан за 48 часа, но все още не се е явил пред съдия.

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини