От х:

Днес в x:

Денис Кемал спечели тенис турнир, част от кампанията „ДА спортуваме ЗАЕДНО“

Над 1000 младежи от Пловдив и областта участваха активно в общо 16 спортно-информационни събития в "Седмица на спорта с Областен информационен център - Пловдив", проведена в рамките на националната инициатива "ДА спортуваме ЗАЕДНО". Кампанията бе за цялата страна и се организира от мрежата от 28 информационни центъра в страната за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България.

Седмица стартира със Студентска спартакиада по 6 вида спорт, в която се включиха студенти от почти всички висши училища.

Турнирът по тенис бе доста силен, като за участие в него се записаха много бивши активни състезатели от тенис клубове в страната. При жените шампионка стана бившата първа ракета на "Асеновец" Денис Кемал, която победи в драматичен трисетов мач с 6:3, 4:6 и 6:4 настоящата действаща тенисистка на "Локомотив" Пловдив Ива Неделчева.

При мъжете финалът противопостави също двама елитни тенисисти на пловдивски клубове - Светозар Тодоров от ТК "Локо 98" и Константин Маламов от "Локомотив". Победата спечели първокурснникът от ПУ Светослав Тодоров, който победи с 6:4 и 6:4 следващия в Медицински университет, бъдещ доктор Константин Маламов.

Волейболният турнир премина през много перипетии и обрати в истински завързани мачове в спортната зала на СОУ "Св. Патриарх Евтимий", като на финалите 3 отбора - на УХТ, Аграрния университет и Медицинския университет, постигнаха еднакъв брой победи и точки. След много нажежени страсти, спорове и емоции, съдийската комисия все пак реши първото място и купата на ОИЦ да бъдат присъдени на волейболния тим на Универститета по хранителни технологии.

В турнирите по тенис на маса и аеробика, обаче Пловдивски университет отнесе отборните купи. Ивелина Червенкова от ПУ спечели индивидуалната надпревара при аеробиката, като с малка разлика победи състудентката си Цанислава Георгиева. Трета остана Яница Иванова.

В лекоатлетическия крос студентите от ПУ отново доминираха в отборната надпревара. Бившата волейболна националка от "Марица" Велина Кансъзова с изненадващо голяма преднина спечели индивидуалния приз при жените, а Георги Хаджиколев - при мъжете.

Студентският футболен турнир пък бе направо на ниво А-група и събра на стадион "Пловдив" футболни асове като Лилчо Арсов, Тодор Тимонов-Лимона, Георги Иванов-Гонзо, Благовест Зайцев, Стефан Учиков, както и настоящият международен съдия Георги Кабаков – всички те, в момента студенти в Спортния факултет на Пловдивски университет.

Въпреки звездният си отбор обаче ПУ, изненадващо, с много усилия успя да се наложи над бойкия тим на Технически университет-Пловдив с 4:3 след продължения, след боево 3:3 в редовното време и грабна купата. В малкия финал за 3-4 място, тимът на УХТ победи Медицински университет и заслужи бронзовите медали.

Голмайстор на турнира с 12 гола стана топреферът Георги Кабаков, с което доказа, че освен от съдийство, разбира и от вкарването на голове.

За най-полезен състезател бе определен Християн Момчилов от УХТ, а отличието за най-добър вратар спечелиха двама - Атанас Андреев от Технически университет и Биян Саид от ПУ. Лилчо Арсов пък стана носител на наградата "Феърплей".

Зам.-кметът на община Пловдив и футболна легенда Петър Зехтински също уважи туррнира и лично награди призьорите.      

След това на терена един срещу друг застанаха футболният отбор на община Пловдив, начело с кмета на града Иван Тотев и тимът на медиите. В изключително оспорван и коректен мач, срещата не излъчи победител и завърши наравно при "английски" резултат - 3:3, за шоу на публиката.

Областният футболен турнир пък се проведе на стадиона в Старосел, община Хисаря. В него се впуснаха общо 7 отбора от региона. В него ФК "Металик" (Сопот) спечели с 5:2 финалния мач срещу тима на Хисаря и заслужено грабна купата на ОИЦ - Пловдив. Трети остана отборът на "Борислав" (Първомай).

Националната кампания "ДА спортуваме ЗАЕДНО" бе подкрепена лично и от лекоатлетическата прима и световна шампионка на троен и дълъг скок Ива Пранджева.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини