От х:

Днес в x:

МВР демонстрира националната система eCall за автоматично повикване при катастрофа

Сн.: МВР

Пилотният проект по въвеждането на националната система eCall бе представен в рамките на международен семинар HeERO2, чийто домакин е България. За демонстрацията съобщава пресцентъра на МВР

Системата eCаll автоматично генерира повикване към телефон 112 в случай на пътнотранспортно произшествие.

Експерти от Дирекция „Национална система 112” - МВР демонстрираха механизма на постъпване и обработване на eCаll обаждане към телефона за спешни повиквания. Чрез задействане на бутон в пътуващ тестови автомобил беше активирано повикване към 112. На монитора на оператор от центъра постъпи пакет от данни, включващ времето, точната локализация и посоката на движение на катастрофиралия автомобил с пострадали и бяха „активирани” служби за спешно реагиране. Присъстващите видяха и как работи функцията callback, при която дежурен в ЦСМП осъществява обратна гласова връзка с пътниците от катастрофата.

Очаква се с успешното въвеждане на системата във всички европейски страни през втората половина на 2017 година да бъде спасен животът на хиляди хора, а трайните увреждания, в резултат на пътнотранспортни произшествия, да бъдат намалени значително.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини