От х:

Днес в x:

Служебното правителство извади на тезгяха държавни имоти

Служебното правителство взе решение да обяви за продажба 15 военни имота, става ясно от публикуваните на сайта на Министерския съвет решения от днешното заседание. Сред тях са парцели във Варна, Добрич, Стара Загора и Пазарджик.
Имотите ще бъдат продадени на търг по реда на Закона за държавната собственост и Глава Пета от правилника за прилагането му. Първоначалната цена ще бъде определена, като данъчните оценки на предлаганите имоти се завишат с 10 на сто и се прибави балансовата стойност на съоръженията, които са част от имотите и не подлежат на данъчно деклариране, също увеличена с 10 на сто.

Правителството даде съгласието си да бъдат продадени и шест апартамента в Калофер, собственост на „Интендантско обслужване” ЕАД. Пет от жилищата ще бъдат продадени на наемателите им – дългогодишни работници и служители на държавното дружество, на цени, определени от лицензиран оценител, а шестото ще бъде предложено на търг по реда на Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие.

Ще бъдат продадени два имота на друго държавно дружество – „ТЕРЕМ” ЕАД. Това са едноетажна сграда с производствено и ремонтно предназначение и казарма, намиращи се в землището на варненското село Константиново. Продажбата ще се извърши чрез пряко договаряне с дъщерното дружество „ТЕРЕМ – КРЗ Флотски арсенал - Варна” ЕООД при начална цена, не по-ниско от пазарната стойност, определена от независим оценител, сертифициран от Камарата на независимите оценители в България

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини