От х:

Днес в x:

16-годишна тромпетистка открадна от аплодисментите на Мъйнов

16-годишна тромпетистка от Свиленград буквално окраде аплодисментите на звездата Руслан Мъйнов по време на концерт в родния си град.

Всъщност Здравка Василева и певецът-актьор си поделиха светналите и доволни искри в очите на повече от 1400 души публиката в новата мултифункционална зала на пограничния град.

Там Руслан Мъйнов и симфоничния оркестър и хор на Държавна опера–Пловдив изнесоха фантастичен концерт с песни от последния албум на актьорът „Любими руски песни”. Руслан Мъйнов и сопраното Яница Нешева изпълниха „Очи черные”, „Поручик Галицин”, „Подмосковные вечера”, песни от руските филми-класики „Диамантената ръка”, „Кавказка пленница”, „Белоруската гара”, „Тримата мускетари”, „Таборът отива към небето. Аранжиментът за симфоничен оркестър е на диригента Левон Манукян.

Концертът беше като подарък за свиленградчани от местната община.

Специалното участие в концерта на Здравка Василева направи вечерта още по-запомняща се.

16-годишната музикална фурия чете първите ноти в Детската музикална школа в Свиленград с преподавател един от най-добрите учители по тромпет Пенчо Пенчев.

По време на концерта тя изпълни мелодия от филма „А утрините тук са тихи” и изправи публиката на крака. Имаше и съвместни изпълнения и с още две от младите надежди на местната школа – Кремена Петрова и Симона Мавродиева.

След Свиленград Здравка Василева отпътува на турне в Австрия и Германия с Русенската филхармония.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини