От х:

Днес в x:

Бивши и настоящият кмет на Кърджали се срещнаха предпразнично отново

В навечерието на 21 октомври, в гостната на кърджалийския градоначалник инж. Хасан Азис и по негова покана, за пореден път се състоя станалата традиционна среща на бившите и настоящия кмет на община Кърджали. Този път на поканата на кмета се отзоваха неговите колеги през различни периоди от най-новата ни демократична история Милан Миланов, Расим Муса и Румен Димитров.
По време на разговорите всички те се обединиха около констатацията, че Кърджали се развива към по-добро, че става все по-красив и привлекателен, че се прави всичко възможно за неговото благоустрояване.
В разговорите стана дума и за трудния път, който е извървян през последните 25 години, което е ставало и благодарение на общинските ръководства, и на толерантността между хората от различните етноси, живеещи в общината, на стремежа към търсенето и постигането на консенсус при трудните решения от страна на местните власти.
Кметовете констатираха и още нещо – че все повече се загърбва конфронтационния модел във взаимоотношенията между местните власти.
Пред мен бе предизвикателството да бъда кмет на Кърджали преди приемането ни в ЕС и след това, подчерта инж. Азис. Той очерта пред колегите си съвременната визия на Кърджали, с реализираните проекти, с вложените инвестиции за благоустрояването на града и общината, с намеренията за развитието й през следващите години.
Кметът инж. Азис благодари на колегите си за всичко, което те са направили за Кърджали през годините и подчерта, че и той, както и останалите градоначалници през цялото време са се старали да спазват принципа на приемствеността в името на добруването на хората в общината.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини