От х:

Днес в x:

Поетесата Виолета Михова от Кърджали отново с признание за творчеството й

Виолета Михова

За шеста поредна година издателска къща "Анубис" и издателство "Булвест 2000" организираха Националния литературен конкурс за учители-творци, в който право на участие със свои произведения имаха действащи учители и директори от цялата страна.

Тази година конкурсът бе посветен на 100-годишнината от рождението на големия български писател Павел Вежинов. В негова чест за първи път имаше и тема на конкурса, която съвпада със заглавието на един от известните му романи - "Бариерата". Бариерата вътре в нас или между нас, видимата и невидимата бариера, която препречва житейски ситуации и съдби, хора и поколения. Бариерата – така, както я разбира всеки от творците.

За трета поредна година Мрежата на учителите новатори teacher.bg бе сред партньорите на конкурса.

Вече е ясен списъкът с авторите, които ще бъдат публикувани в тазгодишния сборник от VI Национален конкурс за учители-творци!  жури в състав проф. Боян Биолчев, проф. Валери Стефанов и поетът Бойко Ламбовски от над 1200 участвали учители творци в конкурса класирани 84. Наградите на учителите творци ще бъдат връчени в навечерието на Деня на народните будители!

От град Кърджали и региона класирана  в VІ-ти национален конкурс за учители творци е отново Виолета Михова – начален учител в ОУ”Свети Климент Охридски” град Кърджали и психолог в ДМСГД град Кърджали. Родена е в град Пловдив ,но работи и твори с напева на Орфей. Има спечелени 14 национални и 3 международни отличия за поезия и проза. Издадени са 16 сборника и антологии за поезия и проза.

Виолета Михова Кръстева е и ръководител на литературния клуб за млади творци  „Петя Дубарова” при ОУ”Свети Климент Охридски”, който прославя града ни в цялата страна с призови 57 национални и 16 международни отличия за поезия.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини