От х:

Днес в x:

Директорът на ФБР иска достъп до данните на мобилните телефони

Криптирането на мобилните устройства ще попречи на федералното правителство да спира терористи и педофили, освен ако не му се осигури специален достъп. Това заяви директорът на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми.

Коми отбеляза още, че комуникацията в реално време и съхранението на данните са все повече криптирани, а това възпрепятства правителството да преследва престъпниците законно. Директорът на ФБР призова компании като Apple и Google да разработят операционните системи, така че да не блокират прилагането на закона за пълно събиране на доказателства срещу заподозрените.

Скандалът с шпионирането започна, когато от бившият сътрудник на Националната агенция за сигурност изтекоха класифицирани документи от наблюдение. Технологични гиганти като Apple, Google, Yahoo. Microsoft и Facebook вложиха по-големи усилия за криптирането на техните продукти. Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмид предупреди, че шпионирането ще доведе до „прекъсването на Интернет“.

Източник: pcworld.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    6 0
    22:06, 20 окт 2014
    Боклук чифутски тия ги приказвай на тъпите си афроамериканчета.педофилите и терористите са си ваши създания и си ги имате на пълен отчет.целта ви е някой да не ви бръкне в тесния задник и да си вземе онова,което сте му излапали...
  • 2
    Чу
    чук-чук
    2 0
    19:59, 26 окт 2014
    а не ще ли и уй-ку
Последни новини