От х:

Днес в x:

Стартира ученически конкурс против тютюнопушенето

През новата учебна година учениците от 1 до 12 клас са поканени да участват в Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн”. Това е 7-то издание на конкурса, а през годините над 17 800 ученика от 630 паралелки от цялата страна,са заявили подкрепата сиздравословния начин на живот без зависимост от тютюневите изделия, чрез дейности в инициативата.

 

Надпреварата започва с началото на учебната година и ще продължи до 14 април 2015 г., а участниците са разделени в три възрастови категории - 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. Конкурсът ще протече в два етапа. През първата фаза (1 октомври – 15 ноември 2014 г.) участниците трябва да предоставят своите проекти в следните области:

  • превенция на тютюнопушене

  • отказване от тютюнопушене

  • превенция на пасивно тютюнопушене.

През втората фаза наконкурса (20 ноември 2014 – 30 април 2015 г.)ще стартира реализацията на идеите и тяхното отчитане.

Класирането на участниците ще се извърши от експертна комисия от представители на Министерството на здравеопазването и всички партньори, а награждаването на победителите ще се състои на Световния ден без тютюн, 31 май 2015 г. Предвидени са общо тринадесет предметни награди, сред които и специална награда на представителството на Европейската комисия в България.

Пълната информация за регламента на Националния конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн” може да бъде намерена на страницата на МЗ в сектор „Новини”, както и в интернет сайта на РЗИ – Смолян, секция „Актуално, Новини”.

Конкурсът се провежда от Министерството на здравеопазването (МЗ), в партньорство с Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК) и Министерството на младежта и спорта (ММС), както и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ).

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини