От х:

Днес в x:

Наградиха д-р Ахмед от Спешната помощ за себеотрицание при спасяване на пациент

Д-р Ферхад Ахмед от Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали, който прояви похвално себеотрицание при спасяването на пациент бе награден.Директорът на ЦСМП-Кърджали д-р Атанас Митков му връчи поздравителен адрес и парична награда.
Както първи Кърджали бг вести писа на 21 септември вечерта в 21,27 д-р Ахмед е вдигнат по спешност за да окаже помощ на пациент, ужилен от стършел,чието състояние рязко се влошило.Достъпът до болния бил труден ,защото нямало път.Той се намирал на срещуположния бряг на язовир „Студен кладенец“ срещу спирка „Средна Арда”.Веднага в помощ се притекъл екип на Пожарната. Била осигурена лодка,с която лекарят достигнал до пациента.Той обаче бил принуден да нагази във водите на язовира до кръста.Оказването на медицинска помощ продължило до  0,51 ч.сутринта.Лекарят е измръзнал и се разболял .Пациентът обаче е в добро състояние.
Д-р Ахмед показа,че нашите медици са готови на всичко за да спасяват пациентите,каза при награждаването д-р Митков.Той посочи,че освен д-р Ахмед в центъра работи и съпругата му ,която специализира спешна медицина.И двамата са добри лекари и много човечни личности, каза още д-р Митков.
Д-р Ахмед сподели,че на 21 септември въобще не се колебал.Състоянието на пациента след ужилването било тежко.Алергията се задълбочавала и е искала незабавна намеса. Нямахме много време.Нужно бе да действаме незабавно. Трябваше да стигнем с лодка поради недостъпността с друг транспорт. Добре че пожарникарите действаха светкавично и ни съдействаха. Нивото на водата обаче в язовира бе високо и трябваше да нагазим в нея за да влезем в лодката ,а и за да излезем на сушата,разказа д-р Ахмед. Лекарят подчерта,че преди него колегата му д-р Ангелов е бил принуден да достигне до пациент с лодка. Д-р Ахмед сподели,че все още не е виждал пациента си. Знае обаче, че вече опасност за живота и здравето му няма.
От 4 години съм в центъра. Считат ме за карък. Когато се случи убийство или самоубийство,обикновено аз съм дежурен,каза още лекарят.Той признава,че най-тежко му е когато има инциденти с деца.
Все още не се обръща нужното внимание на това в какви екстремни условия се трудят нашите специалисти. Бащата на д-р Ахмед работи като шофьор на линейка в Истанбул.Заплатата му е два пъти по-висока от тази на доктора и супругата му взети заедно, подчерта д-р Митков.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини