От х:

Днес в x:

Лифт картите в Пампорово няма да поскъпват за новия сезон

Няма да има и поскъпване на лифт картите в курорта, тъй като от „Пампорово” АД, което стопанисва туристическата инфраструктура в комплекса, засега не планират увеличение на цените, каза изпълнителния директор Мариан Беляков. Хотелиерите в Пампорово не предвиждат увеличение на цените за зимния сезон, въпреки поскъпването на електроенергията.

Това съобщи Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация „Родопи”. Туристическият бизнес в курорта ще запази средните стойности на услугите от миналата зима, тъй като повишение на цените може да отблъсне традиционни пазари и клиенти.

Завишените разходи за електричество засега ще бъдат компенсирани от вътрешни резерви на хотелите, прогнозират от асоциация „Родопи”. В курорта вече е изградена изцяло мрежата за газифициране, а около десет хотела досега са се включили към нея. С преминаването на обекти в Пампорово към това гориво се предвижда намаление на издръжката за отопление.

Зимните оферти на ски курорта ще бъдат представени на Международното туристическо изложение „Планините на България- гостоприемство в четири сезона” от 15 до 18 октомври в Пампорово. Хотелиери, туроператори, общини и туристически асоциации ще участват в ежегодното изложение в Пампорово. Със свои щандове ще присъстват и представители на туристически райони и общинари от Северна Гърция. Наред с представянето на планински дестинации, на борсата ще се покажат съпътстващи услуги и изделия, свързани с туристическия продукт. Сред изложителите ще бъдат винари и фирмата, ангажирана с газифицирането на Пампорово и Чепеларе.

Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини