От х:

Днес в x:

Кметът Николай Мелемов даде старт на мащабния проект за 5,4 млн.лв по Градска среда

Кметът Николай Мелемов направи днес първи копка на ул.”Снежанка” в Смолян, с което даде старт на мащабния проект „Зелена и достъпна градска среда на град Смолян –централна градска част”, който е финансиран по ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г. „Решихме да започнем от тази улица, защото хората са много потърпевши от това, че не е асфалтирана, посочи Мелемов. Той допълни, че основното от което страдат смолянчани са лошите пътища, липса на детски площадки и затова този проект е много значим за града. Кметът обяви още, че фирмата –изпълнител на обектите , която е спечелила обществената поръчка, е „ИСА 2000”. В строителния бранш тази фирма е една от най-авторитетните и той не се съмнява, че ще изпълни в срок и качествено обектите. От името на живеещите на ул. „Снежанка” Марчо Шарков благодари на общинското ръководство, че най-после ще започнат ремонтните дейности по нея и ще изпълнят мечтата на хората да имат ремонтирана улица. Зам.-кметът на община Смолян инж. Мариана Цекова и шефката на дирекция „Икономическо развитие, туризъм, международни проекти и програми” Ефтима Петкова представиха проекта.

Обектите, които ще се изграждат по него са : зона за отдих ж.к. „Нов център”, рехабилитации на улиците „Хан Аспарух“, „Спартак“ и изграждане на прилежаща междублокова спортна площадка. “Рехабилитация на пътен възел при бул. „България” до ул. „Петър Берон”. Рехабилитация на група улици – „Снежанка“ I и II, „Грудьо войвода“ I и II, „Елица“ и изграждане на прилежаща детска площадка”. Включен е и допълнителен обект- реконструкция на ул. „П. Р. Славейков” . Фирмата трябва да изпълни ремонтните дейности по обектите за 7 месеца. Общата сума на проекта: 5 400 408 лв., а задължителния собствен принос на община Смолян е в размер на 249 994 лв. 

Общата цел на проекта е да повиши конкурентноспособността на градската територия на Смолян чрез подобряване на жизнената среда и осигуряване на условия за устойчиво икономическо и социално развитие.

Пресцентър на община Смолян

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини