От х:

Днес в x:

Деница Сачева дари картина на хасковската галерия

Водачът на листата на Коалиция “Десните” в Хасково Деница Сачева дари картина от Лиляна Дичева на хасковската художествена галерия. Тя е озаглавена “Учителка” и е рисувана през 70-те години на миналия век. Авторката е съпруга на писателя Стефан Дичев.

Радвам се, че мога да оставя нещо от себе си в Хасково в края на тази предизборна кампания. Винаги съм смятала, че кризата в България не е само икономическа, но и духовна. Няма и как да е иначе, след като българската култура е оставена да се справя с бюджет от 120 млн. лв.”, каза при връчването на дарението в галерията Деница Сачева. Тя допълни, че има духовно сродство с художничката Лиляна Дичева, която рисува предимно портрети. “Аз също се интересувам преди всичко от човека. И ще продължа да се интересувам от хората и в бъдеще”, допълни Сачева.

Директорката на галериите в Хасково Татяна Форева благодари сърдечно за дарението. Тя каза, че във фонда на галерията нямат творба на Лиляна Дичева и жестът на Деница Сачева запълва тази празнота. “С оскъдните си средства нямаме възможност да попълваме колекцията от картини, затова приемаме дарението с особена благодарност”, каза Форева и допълни, че картината веднага ще намери място в постоянната експозиция на галерията.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!   

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини