От х:

Днес в x:

Официално: Цената на тока се вдига с 9,79%

След отлагания и забавяния, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) най-сетне официално взе решение за цената на тока. Тя ще се повиши средно с 9,79% от днес, съобщава Нова телевизия.

Най-голямо ще е увеличението на абонатите на ЧЕЗ, които ще трябва да плащат с близо 10 на сто по-скъпа дневна тарифа. Нощната тарифа за тях ще скочи с 9,8 на сто.

Толкова ще е увеличението на дневната тарифа и на абонатите на ЕНЕРГО-ПРО. През нощта токът им ще струва с 9,5 на сто повече.

При ЕВН увеличението на дневната тарифа е 9,7 на сто, а на нощната - 9,31 на сто.

Средната цена за достъп и разпределение е изменена с 8,9% с оглед електроразпределителните дружества да обезпечат нормалното функциониране на мрежата през зимния сезон и да акумулират приходи за изпълнение на инвестиционните им програми, гарантиращи надеждност и сигурност на снабдяването с електрическа енергия, съобщават на сайта на ДКЕВР.

Увеличението на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на средно напрежение, е в размер на 2,2 %. Увеличението на общата цена на клиентите на свободния пазар, присъединени на високо напрежение, е в размер на 1,6 %

Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    2 -1
    18:35, 1 окт 2014
    Счупи фотоволтаик, намали сметката за ток. :)))))))
    • Go
      goliam_praz
      2 0
      08:02, 2 окт 2014
      Тук си прав доста държавни мутри които се мъдряд в момента под някой номер в бюлетина и ни призовават да гласуваме за тях за да ни осигурят светло бъдеще извлякаха милиони от евро фондове да си направят фотоволтаици .Сключиха неизгодни за държавата договори за изкупуването на тази прословута еко енергия и в момента трупат спестявания в банки за сметка на нас.А тока ще става все по скъп и по скъп точно заради тях.
Последни новини