От х:

Днес в x:

Д-р Кунчев: Не оставяйте Република да решава съдбата на децата ви

Положението в българското здравеопазване е трагично. Това, разбира се, е резултат от цялостното състояние на държавата. Пред сектора стоят големи и много тежки проблеми – катастрофално висок брой на неосигуряващи се, има и поне 300 000 души, които не са бедни, но не плащат здравни вноски. Аргументът им е плачевното състояние на болниците. Касата завършва годината с 350 млн. дефицит. Хасковската болница не е подходящ пример, но има лечебни заведеиня, които са на ръба всеки месец. Харманлийската например всеки месец с усилие плаща заплати, ако някой да не плати 5-6 хиляди лева, заплатите отиват на кино”.

Това каза днес на среща с медици в хасковската болница националният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев, 12-и в листата на ГЕРБ Хасково. Освен него на срещата присъстваха водачът на листата Делян Добрев и вторият – Евгения Ангелова.

Нямам никакво намерение да ставам депутат и няма да стана. Нито пък да ставам министър. Имам си професия и си я харесвам. Това, което ме накара да приема предложението на ГЕРБ, освен че съм от този регион, е че през последната година и половина се нагледах на такива идиотщини, такива безумия, че си дадох сметка, че държавата си отива. При това като прегледах платформите на партиите оставам с чувството, че освен ГЕРБ и донякъде “Десните”, останалите просто не знаят какво да правят в здравепазването”, обясни присъствието си в листата на ГЕРБ д-р Кунчев.

Когато започнах работа в хасковската болница преди 30 години, за една година се бяха родили 146 000 деца. Тази година са 58 000 и половина от тях са ромчета. Правете си изводите за какво става въпрос. Положението наистина е катастрофално”, допълни д-р Кунчев.

Затова имам апел към вас, в неделя гласувайте, няма значение за коя партия, не оставяйте “Република” или който да е там да решава съдбата на децата ви”, призова главният здравен инспектор.

Програмата на ГЕРБ в областта на здравепазването беше най-тежката и трудна, призна д-р Кунчев. “Необходими са тежки и болезнени реформи, които не могат да бъдат извършени от правителство, което няма стабилност и воля. “При коалиция от няколко партии трябва да угодиш на единия, на другия, и реформата отива на кино. А е необходима здрава политическа воля, политическо дупе, ако щете”.

Аз съм от Симеоновград и твърдя, че този град няма нужда от болница. Какъв смисъл има от една сграда, в която някакви хора си клатят краката по цял ден, като не могат да ти окажат необходимата медицинска помощ? Като не могат да прелят кръв, примерно? Много по-разумно е да има едни модерни и надеждни линейки, които да откарат пациента на 15 или 20 километра, където да го лекуват специалисти. Но знаете при закриване на една болница какво става – лекари излизат на протест, населението се вдига. Но пък без да се реформира здравеопазването, ще тъпчем на едно място и вечно ще се оплакваме – пациентите от лекарите, лекарите – от ниското заплащане. Вече ми е втръснало да слушам едно и също”, допълни д-р Кунчев.

Когато предупреждавахме, че дефицитът на НЗОК е 350 млн. лв., ни обвиниха в политиканстване. Актуализираха бюджета с 220 млн., но сега, месец по-късно, истината лъсна – отново липсват над 100 млн. лв”, каза пред събралите се медици водачът на листата Делян Добрев. По адрес на управлението на БСП, ДПС и Атака той даде само един пример – с община Руен. “Там в няколко села направиха басейни. А няма нито едно дете, в тях живеят само възрастни хора. В същото време за общини на ГЕРБ – нула лева”, даде пример Добрев.

Втората в листата Евгения Ангелова също призова медиците да гласуват в неделя, защото изтичането на младите хора на Запад ще стане необратимо. “Казвам го като човек, който дълго време е живял в чужбина”, допълни Ангелова.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини