От х:

Днес в x:

ББЦ блокира границата, Бареков: Местан изтъргува турския език с Ердоган

„България без цензура“ блокира границата с Турция срещу изборния туризъм. Точно в 8 часа лидерът Николай Бареков застана начело на барикадата, повеждайки стотици членове и водачи на листи на ББЦ. Стотиците протестиращи спряха движението на ГКПП "Капитан Андреево", носейки на ръце огромен български трибагреник. 

Протестната група опъна десетки лозунги, сред които „Не искам Ердоган-Местан да е български султан“ , „Не искам Турция да решава вместо мен“, „България на българите“, „Не на турското робство 2014“, „Не искам гости да определят съдбата ни“, „Нека да спрем изборния туризъм“. На браздата е изпратена жандармерия. Бареков е с тениска с лика на Васил Левски, а симпатизантите на партията носят тениски с надписи „Не искам турско робство“, „Блокада и борба“. ББЦ опъна и две шатри на границата, където ще лагеруват протестиращите. На тях са опънати плакати "Знаете ли за кого гласувате" и "Знаете ли за кого гласувате?"

Блокадата е протест срещу вноса на гласоподаватели от Турция, които се очакват да влеят над 150 000 гласа за ДПС и партията на Касим Дал, която е част от Реформаторския блок. Същите тези избиратели са гласували за Ердоган на изборите в Турция. Граждански патрули на ББЦ ще броят в дните до парламентарния вот у нас влизащите в страната автобуси с „ туристи“, за да се провери дали ще има злоупотреби с надписване на гласове на наши изселници.

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков направи и шокиращото разкритие, че при срещата между Лютви Местан и турския президент Ердоган е бил обсъждан документ от университета "Башкент", според източници от българското разузнаване.

По неофициална информация от разузнаването, първото искане на Ердоган е било приемането на турския език като втори официален в България. На второ място е ппризнаването на турския химн и турския герб като втори национални за България. Това означава, че ако Тезджан Наимова стане световна шампионка, първите 30 секунди ще свири българският химн, а вторите 30 секунди – турският и ще се веят две знамена за България, обясни Бареков.

Блокадата ще бъде преповторена в петък, защото има информация, че точно преди вота се готви вкарването на над 250 автобуса на българска територия.

"Ние не искаме нагнетяване на етническото напрежение, а искаме хора, които не живеят в България да не определят бъдещето ни. Тези хора нямат реална представа какво се случва в България, част от тях дори не говорят български език. Те не осъзнават нашите проблеми, затова и не трябва да бъдат изнудвани да гласуват тук", заяви водачът на листата за 29 МИР - Хасково Борислав Иглев.

"Датата на изборите - 5-ти октомври, беше избрана и съгласувана от партиите на статуквото в услуга на ДПС. Отново ставаме и през следващите няколко дни ще продължим да ставаме свидетели на порочната практика, наречена изборен туризъм. На това трябва да се сложи край и затова ние сме тук днес. Единствено "България без цензура" се противопоставя на тази поредна манипулация. Да виждате други партии днес тук?", допълни той.

"От години всеки път по време на избори в страната ни влизат стотици автобуси със симпатизанти на ДПС - институциите мълчат. Нима това е нормално? Гласовете на тези хора сега ще бъдат разпределени между ДПС и партията на Касим Дал, която е в Реформаторския блок. България е суверенна държава и ние се противопоставяме на опитите тя да бъде превръщана във филиал на Турция", завърши кандидатът за народен представител от района.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини