От х:

Днес в x:

Найден Кирилов,„Република Бг“:Прокуратурата да мине към изпълнителната власт

Кандидатът за народен представител за 43-то НС и водач на листата за 29 МИР, Хасково на ПП „Република Бг“ Найден Кирилов се срещна със студенти по право в офиса на партията в града.

Като водещ адвокат и активен правен анализатор Найден Кирилов говори за съдебната реформа в Република България, която ще възстанови чувството за справедливост в хората.

Съдебната реформа е част от политиката на ПП „Република Бг”, подчерта Кирилов. Той очерта някои от основните предложения за реформа в системата на партията. Премахване на псевдо-независимия Висш съдебен съвет и подчиняване на кадровото осигуряване на свободната състезателна процедура пред погледа на обществото, всеки кандидат за магистрат да доказва своята компететност и професионална етика, са само част от тях. „Ние сме за преминаване на прокуратурата към изпълнителната власт с цел повишаване на степента на парламентарен контрол. Искаме и оптимално ресурсно осигуряване чрез ефективно използване на бюджетните средства. За да има правосъдие, което удволетворява гражданите и осигурява сигурност в обществените отношение, то трябва да е бързо и справедливо. А за това е необходимо увеличаване броя на магистратите, осигуряване на тяхната подготовка и достатъчно заплащане на техния труд.”, подчерта пред студентите-прависти Найден Кирилов.

Той обясни, че само с тези реформи може да бъде решен въпроса и с независимостта и респективно неподкупността на магистратите.„Колкото са повече магистратите, толкова по-малка ще е тяхната натовареност, съответно ще имат достатъчно време за обмисляне и справедливо решение на всеки казус. Максимално доброто им заплащане, ще превърне вероятността за корупция и натиск в нищожни. При наличието на достатъчно магистрати, рисковете те да са податливи на зависимости и отделният човек да концетрира в себе си правосъдието, практически намаляват драстично. А това е нещото, което обществото ни чака отдавна.”, коментира още Кирилов и призова:

25 години стигат, моля гласувайте с N 25 от интегралната бюлетина за 43-то Народно събрание на Република България.

Уважаеми Хасковлии, пожелавам Ви здраве и живот и очаквам Вашата надежда за по-добър живот да стане моя отговорност и грижа. Изборът е промяната с N 25!”

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини