От х:

Днес в x:

Тристранката ще разгледа днес актуализацията на бюджета

Националният съвет за тристранно сътрудничество ще разгледа днес от 11 часа подготвената от служебния кабинет актуализация на държавния бюджет и на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за тази година. Заседанието в Министерския съвет ще бъде председателствано от вицепремиера Йордан Христосков, информираха от правителствената пресслужба.

Заседанието беше насрочено за понеделник и отложено за днес, след като миналия петък синдикати и работодатели поискаха отлагането му, за да получат повече време да се запознаят с новите разчети. Те заплашиха, че няма да присъстват, ако материалите не им бъдат пратени предварително. Те настояват да бъде обсъдено и повишението на минималните осигурителни прагове от 1 януари 2015 г. Служебният вицепремиер Йордан Христосков обяви, че в секторите, в които работодателите и синдикатите не са постигнали споразумение, ще наложи административен ръст от 4.2%.

Обсъждането в тристранката предшества одобряването на проекта от правителството, което се очаква да стане в сряда. Промените предвиждат нов държавен дълг до 4.5 млрд. лева. Актуализацията се налага заради неизпълнението на приходите, заложени в сегашния вариант на бюджета. За да влезе в сила, изменението трябва да бъде одобрено от Народното събрание, което ще се състави след изборите на 5 октомври.

В дневния ред на кабинета за заседанието днес, което ще се проведе в 16 ч., няма включена такава точка.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини