От х:

Днес в x:

Цвета Караянчева – родена за победител

Цвета Караянчева

Тя е мъжко момиче с женска интуиция. Завършена „бойна единица". Безспорна, дори когато прави лапсуси. Роденаза водач,порода „бързи и яростни". За девети пореден път с номер 9 в бюлетината Цвета Караянчева тръгва на избори и е орисана да ги спечели. Казват го и социолозите, и симпатизантите, че даже и опонентите й. Мнозина й спестяват оптимистичните прогнози с единствената умисъл да не забави темпото. Но това е трудно постижимо, защото обичайното й агрегатно състояние е някъде около точката на кипене.

Тя е нагледен пример за това, че лидерите не се отглеждат, а се раждат. Цвета е харизматична натура с железен характер. Дори лидерите на ГЕРБ Борисов и Цветанов са респектирани от куража й да оглави областната структура на партията в годините на „съпротивата” и да продължи да я ръководи със същия размах и през четиригодишния й управленски мандат, и в битността й на опозиция по времето на злополучния квазиекспертен кабинет на Орешарски. Тя е спринтов състезател с неизтощим „метаболизъм". Родена е през февруари, но опровергава правилото, че жените от зодия Риби са уязвими и меланхолични. Воюва като лъвица за всяка кауза, в която твърдо вярва. Като каузата на ГЕРБ. Умее да работи на скорост и под стрес, имунизирана е срещу политическо високомерие, но не се бои да реже до кокал, когато се налага.

Караянчева е областен координатор на партията в Кърджали и един от нейните учредители. През 2009 г. е избрана за първата жена-депутат от региона и е единствената за последните 10 години извън редиците на Движението за права и свободи. Като водач на листата на ГЕРБ през 2013 г влиза със щурм в 42-то Народно събрание, а след  предсрочния вот на 5 октомври се очаква отново да седне на парламентарната банка.

По професия Караянчева е машинен инженер, по природа -  технократ. Казва, че е случила на мъж и на професия. Идва от бизнеса и знае, че там бързите риби изяждат бавните.  В продължение на 5 години е директор на завода за инструментална екипировка „Формопласт". Индустрията е нейната стихия, а заводската й младост – любимата част от биографията й. Колегите й в Народното събрание още я помнят да чертае матрици в кулоарите. Била е член на парламентарните комисии по икономическа политика, по енергетика и туризъм и по земеделие, била е заместник-председател и секретар на групата на ГЕРБ. Вносител е на поправките в Закона за тютюна, коитолиберализираха пазара и дадоха възможност да се вдигнат изкупните цени. Изнесе на плещите си новия Изборен кодекс, който въведе принципа на уседналост и сложи край на изборния туризъм. През 2012 г оглави Гражданския инициативен комитет за удостояване на Ген. Васил Деловс най-високото държавно отличие - орден Стара планина първа степен, който успя да измие срамното петно, хвърлено върху паметта на Освободителя на Кърджали от мнозинството на ДПС в ОбС. В 42-то Народно събрание бе острието на ГЕРБ срещу безпринципното кадруване, партизацията на държавната администрация и безгръбначието на фиктивния мандатоносител БСП, който позволи на своя ментор ДПС да овладее всички икономически лостове в държавата и да се саморазправи с опонентите си. Затова неуморно и безкомпромисно продължава да громи основната опорна точка на левицата в Кърджалийско, че ГЕРБ се готви да управлява в коалиция с ДПС, което по думите й е абсурдно и не заслужава да се коментира. В безочието си опонентите й стигнаха до дъното на политическата низост, изфабрикувайки сценария „Гласуваш за Цвета Караянчева, получаваш Бахри Юмер”. „ГЕРБ оцеля през последната една година в условията на политически геноцид, кадрова чистка и безогледен психологически натиск. Съхрани работещите си структури в Кърджалийско и надви БСП на евровота с 40 на сто. През това време с васалното си, раболепно поведение социалистите сервираха на тепсия Кърджали на ДПС и послушно се задоволиха с трохите от софрата, а сега, отчаяно се опитват да се еманципират  с яростна анти-ДПС риторика“ , възмущава се Караянчева.

Вече 7 години Цвета е плеймейкър на отбор, който никога не се предава. Този отбор разби крепостта на Доган и мита, че тя е непревземаема.  Спря една репресивна машина, която мачкаше като валяк. Накара хората да почувстват, че техният глас се зачита, че има тежест, че не е  отишъл на вятъра.  

Разчитам на структурите, така както разчитам на собственото си семейство, обича да казва Караянчева. Обиколила е всички села и махали в региона и навсякъде я приемат радушно, защото внушава доверие и държи на думата си. Каквото каже, го прави. Тропа по масата и търси подкрепа за благоустрояване на Кърджалийско. Едни от последните й отвоювани победи са водоснабдяването на Велишане и футболното игрище в Припек, за чието изграждане ГЕРБ задели пари от партийната си субсидия. Да не забравяме и неделното училище към храма „Св. Йоан Предтеча“ във Веселчане, построено с дарение от ГЕРБ.

„През 2013 г БСП подмени вота на българските граждани с гигантската манипулация за бюлетините от Костинброд. Една стогодишна партия и нейните корумпирани съюзници откраднаха вота и прекроиха европейския модел на развитие на България. Властта бе обяздена от червените олигарси и клиентелисти, които злоупотребиха с нея и управляваха в задкулисие. Време е да си върнем държавата“, призовава днес Караянчева. 

                       

На 5 октомври очаква да я подкрепят не само традиционните електорати, но и всички хора, които оценяват размаха й на местен патриот, обезоръжаващата й усмивка, таланта да убеждава и силата да води битки. Знае, че ще издърпа локомотива до следващата гара, но този път иска да не е сама. Да се готви и следващият в листата на ГЕРБ, предричат познавачите на политическия театър. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Цв
    Цветанов
    4 -2
    09:00, 1 окт 2014
    Посредствена крякаща лелка
  • 2
    Bb
    bb
    4 -2
    09:47, 1 окт 2014
    Не ме кефи
  • 3
    Фе
    Фен
    3 -3
    16:53, 1 окт 2014
    Ами това е очерк от миналите избори, бе хора, все е мръднала малко напред
    • 19
      1974
      2 -2
      19:13, 1 окт 2014
      Да ще мръдне, ще колабира и ще я приемат в билницата, в понеделник като чуе резултатите от кържалийкския многомандатен район. 5-0-0
  • 4
    Жи
    Жива да не бЕх
    2 0
    23:01, 1 окт 2014
    Луди хора, баси и похвалното слово, все едно е умряла на бойното поле. Не я харесвам. Това, че може да кряка, не означава, че е умна. Това, че приказва много, не я прави интелигентна. Това, че е платила за този материал, не я прави мъдра. Мястото й е наистина в ЗИЕ-то.
  • 5
    Ma
    Mariq
    1 0
    13:53, 2 окт 2014
    Какво е направила за Кърджали Карачнчева???? Колко например инфраструктурни обекти бяха осъществени с нейна помощ.... 0.Родена за победител...,една жена с безумно нагло поведение,беден речник,и махленски изказ....победител....Тъжно и жалко

Още новини

Последни новини