От х:

Днес в x:

Делян Добрев: В пъти са нараснали приходите от концесионни възнаграждения по времето на ГЕРБ

Концесионните възнаграждения са се повишили от 40 милиона през 2010 година до над 180 милиона през 2012-а благодарение на дадените над 100 права за търсене и проучване на подземни богатства от кабинета на ГЕРБ, каза Делян Добрев, водач на листата кандидати за депутати от ГЕРБ Хасково по време на посещението в рудник на ГОРУБСО край хасковските Минерални бани. Той припомни, че преди месеци в Мадан бе открит отново рудник, който е бил затворен. Благодарение на отдадените нови над 100 права за търсене и проучване и концесии са разкрити хиляди нови високо платени работни места в сектора, подчерта Добрев.

Един от примерите за работата на правителството на ГЕРБ е даването на разрешение за разширение на обогатителната фабрика в Кърджали още в началото на мандата на правителството, докато предходната тройна коалиция бавеше документите три години, каза Живка Ковачева, изпълнителен директор на ГОРУБСО. Тя разказа, че четвърти месец фирмата чака търговско откритие за находище „Седефче“, където ще бъдат наети на работа 60 души. „Не съм оптимист, ако нещата в сектора продължават, както при предишното правителство. Не бива да проиграем шанса си, трябва да гласуваме за бъдещето на децата си“, подчерта Ковачева.

На срещата с миньорите присъстваха и кандидатите за народни представители Евгения Ангелова, Станислав Дечев и Сена Радева.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини