От х:

Днес в x:

Храна за отлюспените: 99 с топъл обяд за зимата

За 99 хасковлии трапезарията на Траилов е рядък шанс да опитат пилешко бутче


99 отлюспени от системата или семействата си хасковлии ще имат поне топъл обяд в студената зима. Най-бедните от бедните ще бъдат хранени в социалната трапезария на ресторантьора Николай Траилов в рамките на следващите три месеца, като очакванията са програмата на социалното министерство да продължи и след това. Обикновено подобни социални трапезарии се финансират до края на април, а в Хасково единственият, който се заема да придвижи храната до гладните е Траилов. Това той върши в последните 5 години, въпреки че ползата от подобно начинание е по-скоро в границите на алтруизма, отколкото на капиталистическото печалбарство.

За изхранването на 99-те несретници държавата отпуска сумата от 14 345 лв. Те трябва да стигнат за 65 обяда със супа, основно ястие и хляб, сервирани всеки делник в столовата на училище „Паисий Хилендарски“ в Хасково. Право на участие в обществената трапезария имат всички лица и семейства, получаващи горивни помощи през миналия отоплителен сезон, с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи с минимални пенсии или доходи, скитащи бездомни и деца. Списъкът с избраните е съгласуван с хасковските социални. На практика селектираните 99 са от най-бедната и низвергната прослойка в града, от които явно обществото е вдигнало ръце и ги е оставило на самотек. Значителна част от набраните са с ТЕЛК, с различна степен на инвалидност, поне половин дузина са бездомните хасковлии, макар някои да се водят на адрес, който всъщност не обитават.

Услугата стартира от утре, 1-ви октомври.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Гл
    глас
    13 0
    19:18, 30 сеп 2014
    Браво на г-н Траилов- за пореден път прави добро! Браво!
  • 2
    Ци
    цик
    0 -3
    21:22, 30 сеп 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
    7Х7
    7 0
    21:28, 30 сеп 2014
    Според мен в случая Г. Христов използва тези силни думи съвсем на място. Не са ли изолирани и забравени тези хора? Не се ядосвайте на думите на Г. Христов, а на положението, до което са доведени хората. Факт е, че те са забравени от всички и е много хубаво, че има такава социална трапезария, която поне малко ще им помогне.
  • 4
    Am
    amjik
    1 -1
    10:00, 1 окт 2014
    Най бедните от бедните ще бъдат нахранени.....голямо куку руку сме...бедните да ядът супа от цървули...така ли да го разбирам???
  • 5
    Di
    dido_1412158332
    0 0
    13:11, 1 окт 2014
    Да изпратят тези хора в бистро "Белвю"-на втори етаж в Комплекс "Веспрем" в квартал "Орфей".Там щедро ще ги нахранят с пици, пълни с косми.Знам го от личен опит.Дори ще се опитат да ви убедят, че космите са поставени от вас.Евала на такива заведения!
Последни новини