От х:

Днес в x:

Весели избори в Хасково, сух режим в Любимец и Свиленград

Във виното е истината


Хасково ще бъде алкохолен оазис за 5-ти пореден вот, след като и за тези избори от кметството не смятат да налагат забрана за продажба и консумация на алкохол в заведения и магазини. Общината е пионер в областта в това отношение, като за последно пиячката бе забранена преди цели 5 години, за парламентарния вот от 2009-та. После сухия режим падна, въпреки че всички останали общини стриктно се придържаха към него.

Светлият пример на областния център обаче постепенно започна да се следва и от другите. Община Димитровград се отказа от „безсмислената“ забрана да ограничава радостта на народа и също разреши веселите молекули в изборния ден. „Няма смисъл, само изнервяме хората. Отделно че забраната повсеместно не се спазва“, коментира кметът Иво Димов. За последно той се водел по акъла на останалите за парламентарния вот през май 2013-та. После обаче легализирал пиенето за евроизборите тази година. Нищо нередно не се случило.

По подобен начин разсъждават и в Меката на домашното червено Харманли. Общината дотолкова се гордее с родното си производство, че е единствената в региона, която от десетилетия прави фестивал на домашното вино, който напоследък събира винари не само от Харманлийско, но и от други общини в областта. Там и без това са в траур от зяносаната реколта грозде и се чудят дали въобще ще имат вино и ракия, камо ли да седнат да забраняват и малкото, което излиза от казаните.

В другите две винарски общини Любимец и Свиленград обаче забраната вече е наложена. В Любимец са най-стриктни, като забраняват градусите още от предния 4-ти октомври, макар едва от 23 часа. Дотогава електоратът може да си размишлява пред чашката за кого от всичките „мискини“ да гласува. Потушаването на изборния махмурлук обаче може да започне едва след 20 часа на следващия ден, всъщност напълно подходящо време за празнуване или утеха заради представянето на нашите избраници.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Сд
    сдс
    1 0
    16:20, 30 сеп 2014
    Това на първата снимка не е ли пред Анамай? А този човек няма смисъл да го цензурирате всички го познаваме
  • 2
    X
    X
    1 0
    19:13, 30 сеп 2014
    I bez tova ne ni chaka nishto hubavo. Nyama losho :)
Последни новини