От х:

Днес в x:

Над 21 милиона по европроекти са влезли в Тополовград по време на правителството на ГЕРБ

За 21 милиона лева са европроектите по сключените по времето на ГЕРБ договори за община Тополовград, съобщи кметът на общината Божин Божинов, който присъства на предизборно събрание на партията. За сравнение годишния бюджет на общината е около 7 милиона лева. След подаването на оставка от кабинета Борисов, общината няма сключен нито едни нов договор за финансиране с европейски средства.

„Виждам, че ГЕРБ не игнорира населените места, чиито кметове не са от тяхната партия, те работят с всички“, подчерта Божинов. Той добави, че 25 години в региона нищо не се е случвало, а сега вече са на лице промените, които са били подкрепени именно от партия ГЕРБ. Божинов изрази увереност, че победител на предстоящите избори ще е ПП ГЕРБ.

От своя страна Делян Добрев, водач на листата на ГЕРБ в 29 МИР, заяви, че при един бъдещ мандат ГЕРБ ще продължи да съдейства на общините и фирмите да разработват проекти с европейско финансиране. Той подчерта, че ПП ГЕРБ е единствената в този парламент и в миналите НС, която не е правила коалиции с ДПС. Всички останали партии са правили, дори и Атака, помните в началото на 42-то народно събрание златния пръст на кого беше. И не само този златен пръст, не само в началото на събранието, през цялата година и половина Атака правеше кворума в Народното събрание, така че всички партии без изключение са правили коалиция с ДПС, подчерта Добрев. ГЕРБ е единствената парламентарно представена партия, която, въпреки че на нас ни бе даден първо мандата, защото имахме 97 депутати, въобще не си помисли дори да води разговори с ДПС, с БСП или с Атака, защото виждаме до какво води тяхното управление“, каза още Делян Добрев.

По повод слуховете за приватизацията на мини „Марица изток“ той заяви: „Плашат хората с това, че ГЕРБ има намерение да приватизира мини „Марица изток“. Ако ГЕРБ имаше каквото и да е намерение да ги приватизира, щеше да го направи в тия три години и половина управление. ГЕРБ, ако имаше някакви такива намерения, щеше да се подаде на опитите, които сега тези правят, да разделят мините и да ги дадат на тецовете. Ако ГЕРБ имаше каквото и да е намерение в тази посока, нямаше да изкара мини Марица изток на печалба между пет и петнайсет милиона в различните години. Сега мини Марица изток тегли заеми, за да плати заплати, но това е съвсем отделна тема. Така че нямаме каквито и да са намерения за приватизация на мини Марица изток, точно обратното. По наше време тези мини печелеха повече, отколкото в която и да е година преди това“, подчерта Добрев.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини