От х:

Днес в x:

Доклад на малцинствата: Няма ДПС, има Станислав

Юри/вдясно/ обобщи настроенията във Възраждане-"Няма ДПС, има Станислав"


„Няма ДПС има Станислав“. Под това мото вървяха страстните политически дебати в един от най-активните изборни хасковски квартали „Възраждане“. Досега той се считаше за електорат на Движението, но новият девиз бележи промяна в политическите му пристрастия. Доста от избирателите не знаеха кого представлява Станислав, но знаеха кой е баща му. „Стига с ДПС, да не почва и свършва с тях света. Ние дойдохме със СДС, с кмета“, обясни говорителят на местната политическа общност, когото другите наричаха Юри.

Думите му идват, след като днес лидерът на ДПС Лютви Местан изплака, че в Хасково се работи ударно, за да може друга партия да уседмори резултатите си за предстоящите парламентарни избори. Дори и в секции, където именно Движението имало растеж, защото: „когато ромите гласуват за нас, гласуват за себе си“, каза Местан и припомни че са единствената партия с двама водачи на листи роми. После призова МВР да се сезира за опасността и да наблюдава внимателно.

Както обикновено, Haskovo.net се сезира преди тях и реши да провери дали това са предизборни трикове за сплотяване на аудиторията или в подобни предупреждения има резон. Поне във Възраждане, има.

Тук лирическият герой не е трибуквието, а кмета.„Опрай всичко – лампи, улици, тротоари“, изброи Юри, широко замахвайки с ръка. Наистина, в обхвата му не попадна нито един тротоар, като остатъци от някои се подаваха изпод ударното застрояване на съседните къщи. Това обаче било законно, имали разрешение. “Нали снимахте блока с ла*ната? Оправиха го“, додаде Юри, визирайки един от бившите железничарски блокове. Години наред бе прочут с често наводняваните с фекалии входове и мазета. Сега бил с нова канализация. Вече имало и готова докладна за асфалтиране на късичка отсечка от Пролетарска до Дунав, може би единствената улица в широкия център, която не е асфалтирана и канализирана.

Кахърът бе само дали партията на сина ще мине 4 %-овата бариера. А тайното притеснение бе от така наречения преференциален вот, който може да изтика втория за сметка на първия. Електоратът се опасяваше, че макар и бивш, вторият в листата все пак е кмет, а не само син на кмет. За Хасково били сигурни, кой кмет ще спечели, ама за Хасковско - не съвсем. Иначе политическите анализатори на Възраждане бяха сигурни и за другата си крепост - съседния и доста по-обширен „Република“. За избирателите там се знае, че гласуват анблок за ДПС и кмета. Напук на очакванията, сега там нямало да бъдат разкрачени - няма ДПС, има Станислав.

Г. Христов

Кмета оправил улицата и лампите на Възраждане....
....а строените законно къщи-тротоарите.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (18)

  • 1
    !!
    !!"
    2 -12
    14:54, 30 сеп 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    !!
    !!"
    3 -11
    14:54, 30 сеп 2014
    Balgaria e sazdadena i osnovana ot ciganin HAN AS... Виж коментара
  • 3
    Гр
    Гражданин
    16 -1
    17:14, 30 сеп 2014
    Как няма да има Станислав. Масата със зеленчуци до къщата в мизерията е незаконна , но продава от години. Водата и тя без пари - цяла зима чешмата тече да не замръзне. Точно от сниманата къща една дебела циганка продава безбандеролни цигари денонощно.Никой не ги закача. Кмета си затвори очите и до ******а има хиляди тухли от разрушените казарми.Депутат не знам дали ще стане Станислав , но много хитро кмета го лансира в публичното пространство за следващите кметски избори
    • Ja
      Jack Bauer
      13 -1
      19:44, 30 сеп 2014
      Цигари продава, тротоара е застроил, отговаря за купуването и продаването на циганските гласове... къде са НЕкомпетентните органи?
  • 4
    Бъ
    българин в чужбина
    0 -3
    10:52, 1 окт 2014
    А кога ще са изборите за кмет?
Последни новини