От х:

Днес в x:

Кметът натисна Бареков за незаконна агитация по дърветата

Сигнал до Районната избирателна комисия за незаконна агитация по дърветата на бул. „Раковски” от партията на Николай Бареков „България без цензуза” е изпратил в четвъртък кметът на Хасково Георги Иванов. В сигнала се твърди, че предишния ден служители на КОРЗ при общината са установили агитационните материали по крайпътните дървета на булеварда. Същия ден обаче бурният вятър ги съборил. При повторна проверка в четвъртък хората на общината установили, че агитацията отново е залепена по дърветата.

Към кметския сигнал са били приложени два констативни протокола на КОРЗ, шест снимки, както и копие от заповедта на кмета за местата, на които могат да се лепят плакатите на партиите. Градоначалникът иска Районната избирателна комисия да провери за незаконната агитация и след като установи фактите, да глоби партията на Бареков.

РИК Хасково разглежда сигнала и излиза с решение, с което задължава градоначалника да премахне незаконната агитация, залепена по крайпътните дървета на бул. „Раковски” и бул. „България”, като при необходимост поиска съдействие от МВР.

По повод искането на кмета да глоби „България без цензура”, комисията решава, че не може да стори това, тъй като при проверката не били установени конкретни лица, които лепят плакатите.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини